Zoeken

Ducati doneert t.b.v. slachtoffers overstromingen

26 mei 2023
Om de mensen uit de regio en de werknemers die getroffen zijn door de overstromingen te ondersteunen heeft Ducati een flinke som geld gedoneerd aan de Preteczione Civile van Emilia-Romagna. En daar blijft het niet bij.

 

Ducati, geboren en getogen in het Borgo Panigale district van Bologna en sterk geworteld in het hele regionale grondgebied van de beroemde Motor Valley van Emilia-Romagna, wilde actie ondernemen voor zijn regio.

De Italiaanse fabrikant heeft besloten om deel te nemen aan de campagne "Un aiuto per l'Emilia-Romagna" door een donatie van 200.000 euro te doen aan de Protezione Civile van de regio, die de ontvangen middelen zal gebruiken om de mensen en gemeenschappen te ondersteunen die door de overstromingen zijn getroffen.

Als een grote familie ondersteunt Ducati ook al haar medewerkers die, na schade of ongemak, tijd nodig hebben om de calamiteit op te lossen, waarbij de afwezigheidsuren in alle opzichten als arbeidsuren worden erkend en dus worden betaald.

Daarnaast hebben de vakbondsafgevaardigden en de werknemers actie ondernomen om een uur van hun salaris te doneren: de opbrengst zal door het bedrijf worden verdubbeld, opnieuw om de getroffen mensen en gemeenschappen in het Gewest te ondersteunen.

Claudio Domenicali, CEO van Ducati: 
"Getuige zijn van wat er de afgelopen week in onze regio is gebeurd, is voor ons allemaal een klap op het hart geweest. Ducati is sterk geworteld in het Emilia-Romagna-gebied, te beginnen met de stad Bologna waar we waren geboren en waar we actief zijn tot aan de hele Motor Valley en het Romagna Riders Land. 

Voor ons is dit ons thuis, en we voelden de behoefte om een manier te vinden om te helpen door met een donatie van 200.000 euro de regionale Protezione Civile te steunen die momenteel het coördineren, samen met de bevoegde autoriteiten, van de operaties in de vele getroffen steden. 

De vakbondsafgevaardigden organiseren samen met de werknemers ook een uur salaris in solidariteit. Een gebaar dat zoveel zegt over die geest van menselijkheid en samenwerking die de bewoners van dit buitengewone gebied dat Emilia-Romagna is, identificeert."


Ducati nodigt - samen met zijn officiële rijders - de internationale gemeenschap van Ducatisti, DOC's en dealers uit om zich bij de zaak aan te sluiten door de Protezione Civile van Emilia-Romagna te helpen steunen.

Iban: IT69G0200802435000104428964
Reden: "EMILIA-ROMAGNA OVERSTROMING"
Om vanuit het buitenland te doneren, Bic Swift-code: UNCRITM1OM0