Zoeken

Ducati: 2021 beste verkoopresultaat ooit!

12 januari 2022
Ducati heeft het afgelopen jaar 2021 met een absoluut verkooprecord afgesloten. Ten opzichte van 2020 werd een groei van 24% gerealiseerd, maar veel indrukwekkender is de groei van 12% ten opzichte van 2019. In totaal zijn in 2021 59.447 motoren afgeleverd aan klanten, de Multistrada V4 was het best verkochte model.

In 2021 groeide Ducati in alle belangrijke landen, te beginnen met de Verenigde Staten, die de plaats van leidende markt voor Ducati heroverde met 9.007 eenheden, wat overeenkomt met een stijging van 32% ten opzichte van 2020, gevolgd door Italië met 8.707 motorfietsen (+ 23% ten opzichte van 2020) en door Duitsland met 6.107 eenheden (+ 11% ten opzichte van 2020). De Chinese markt groeide ook met 4.901 motorfietsen (+ 21%), evenals de Franse met 4.352 (+ 12%) en de Britse met 2.941 eenheden (+ 30%).

Claudio Domenicali, Ducati CEO: 
"2021 was een magisch jaar voor Ducati. We hebben meer dan 59.000 motorfietsen afgeleverd, een aantal dat nooit eerder is bereikt in de 95-jarige geschiedenis van het bedrijf. We wonnen ook de titel van MotoGP Constructors' World Champion voor het tweede opeenvolgende jaar, en we begonnen het elektrische tijdperk van ons bedrijf met het V21L prototype, dat vooruitloopt op de motorfiets die zal racen in het MotoE kampioenschap vanaf 2023. De pandemie, die nog steeds aan de gang is, heeft niet alleen veel leed veroorzaakt, maar heeft de activiteiten ook complexer gemaakt, waardoor we genoodzaakt waren een voortdurende interne reorganisatie door te voeren. De toeleveringsketens hebben voor vertragingen in de leveringen gezorgd waarvoor ik mij wil verontschuldigen bij alle Ducatisti en hen wil bedanken voor hun geduld. Ondanks al deze moeilijkheden, heeft de wil om uit te blinken van onze medewerkers hier in Borgo Panigale en in onze dochterondernemingen over de hele wereld ons geholpen om deze record resultaten te behalen. We investeren in een uiterst ambitieus groeiproces dat het bedrijf nog beter zal maken, door nieuwe marktsegmenten aan te boren. Met de DesertX hebben we vanaf dit jaar een uiterst aantrekkelijk model voor avonturiers, en andere ambitieuze projecten zijn momenteel in ontwikkeling. De kernwaarden van het merk - Style, Sophistication, Performance en Trust - zijn actueler dan ooit. Toekomstige groei zal plaatsvinden in overeenstemming met deze waarden, waarbij we onze enthousiaste klanten producten aanbieden die steeds representatiever worden met een unieke mix van schoonheid, technologie en onderscheidend vermogen, zoals het beste van Made in Italy."


Het enorme succes gedurende het jaar wordt bevestigd voor de Multistrada V4, die veruit de best verkochte en meest geliefde motorfiets was voor Ducatisti in 2021 met 9.957 motorfietsen geleverd aan klanten. De Ducati Scrambler 800 familie volgde met 9.059 eenheden en de Monster met 8.734 verkochte motorfietsen.

Deze resultaten werden bereikt ondanks de onvoorspelbare situatie als gevolg van de crisis in de bevoorrading die reeds enige tijd aanhoudt. Het is nog steeds een zeer onstabiele situatie, die waarschijnlijk nog zal voortduren.

Francesco Milicia, Ducati VP Global Sales and After Sales:
"Met 59.447 motorfietsen afgeleverd aan klanten, vestigt Ducati een historisch resultaat en onderstreept nogmaals haar soliditeit, ondanks de moeilijkheden in alle sectoren als gevolg van de bevoorradingscrisis. De verkoop groeide met dubbele cijfers in alle belangrijke landen, van de Verenigde Staten tot Australië, waar de nieuwe dochteronderneming een stijging van 50% realiseerde. Deze cijfers zijn ook het resultaat van buitengewoon werk gericht op de voortdurende verbetering van het wereldwijde verkoopnetwerk, zowel in kwantitatieve termen, met 84 nieuwe dealers, als in kwalitatieve termen, met de nadruk op de digitalisering van processen en omnichannel om onze Ducatisti een "onvergetelijke" ervaring te garanderen, die de waarden van het bedrijf volledig weerspiegelt. Nu beginnen we 2022 met een nog completer gamma, dat nu al veel lof oogst, zoals blijkt uit de beste orderportefeuille ooit aan het begin van het jaar."