Zoeken

Bonhams veilt 1e Superveloce AGO t.b.v. noodfonds Oekraine

17 juni 2022
MV Agusta gaat een van de Limited Editions van de Superveloce AGO veilen, en niet zomaar de eerste de beste. Of eigenlijk toch wel, het gaat namelijk om de allereerste van de Limited Edition serie, de opbrengst wordt gedoneerd aan het UNICEF Oekraïne noodfonds.

 

Even je geheugen opfrissen, mocht je het toevallig al weer vergeten zijn. oktober vorig jaar kondigde MV Agusta de Limited Edition Superveloce AGO aan, een ultra-exclusieve versie van de handgebouwde retro-sportmotor ter ere van de racesuccessen van 'AGO', oftewel Giacomo Agostini. De motor onderscheidde zich door de toepassing van carbonfiber, speciaal spuitwerk en de felbegeerde nummer 1 op de kuip.

De Superveloce AGO die nu op 24 juni zal worden geveild in de Bonhams Goodwood Festival of Speed Sale is de nummer 1 van de serie van 311 motoren, een totaal dat het aantal races weerspiegelt dat de Italiaan tijdens zijn 17-jarige racecarrière heeft gewonnen.

De eerste 15 motoren in de serie zijn gewijd aan elk van zijn 15 wereldtitels - een record dat nog steeds in de sport staat - waarbij deze AGO zijn eerste overwinning in 1966 vertegenwoordigt. Elk van de 15 heeft een exclusieve koolstofvezelplaat op de brandstof tank ter herdenking van de relevante trofee en het jaar waarin deze werd gewonnen door Ago, evenals de handtekening van de kampioen.

Wie het winnende bod doet krijgt trouwens meer dan alleen de #1 Superveloce AGO. Bij het lot inbegrepen is een MV Agusta Experience, die bestaat uit een bezoek aan Bergamo voor een diner met Ago, een tour door zijn privé museum en een fotoshoot met de racelegende. MV verwacht dat de motor tussen de £70.000 en £100.000 (circa € 81.500 en € 115.000 bij de huidige koers) zal opbrengen, met 'No Reserve"