Zoeken

1 miljoenste KTM van de band in India

25 januari 2023
De samenwerking die KTM in 2011 met Bajaj is aangegaan heeft de Oostenrijkers zeker geen windeieren gelegd. In de Bajaj fabriek in India is recent de 1 miljoenste KTM van de band gerold, een 390 Adventure.

In de eerste jaren wilde het nog niet echt vlotten en liet de kwaliteit zo nu en dan te wensen over, maar tegenwoordig loopt de productie van het 'kleintje' KTM (alle KTM 125-200-390 modellen evenals de Husqvarna 124-401 modellen) in de Bajaj productiefaciliteit in Chakan als een trein. 

Sinds de productie van de hierboven vernoemde in samenspraak met Bajaj ontwikkelde motoren in India is opgestart zijn er 1 miljoen van de band gegaan, wat neerkomt op ruim 80.000 units per jaar. Om je een idee te geven: da's meer dan de totale productie van Ducati en ook meer dan die van Triumph. 

Nu zijn die 1 miljoen KTM's in 12 jaar tijd klein bier vergeleken bij de productie van Bajaj zelf, dat met 18 miljoen motoren per jaar, verkocht in 79 landen wereldwijd, een van 's werelds grootste spelers is. In ieder geval 's werelds meest favoriete Indiase motorfiets fabrikant. Twee op de drie motoren die internationaal worden verkocht hebben een Bajaj badge. 

Stefan Pierer, CEO van PIERER Mobility AG:
“Dit is inderdaad een gedenkwaardige gelegenheid voor zowel PIERER Mobility als Bajaj Auto. Ons succes is gebaseerd op vier pijlers: globalisering, constante innovatie, gemotiveerde medewerkers en gevestigde merken.

Als Europa's toonaangevende fabrikant van gemotoriseerde tweewielers hebben we in Bajaj de juiste partner met dezelfde passie om samen zulke succesvolle diensten te leveren. Dit geeft ons vertrouwen voor de toekomst.”