Zoeken

Test: Yamaha FZ6 Fazer

Test: Yamaha FZ6 Fazer

14 april 2004
Inhoudsopgave
Test: Yamaha FZ6 Fazer
Eerste kennismaking
Onderweg
Conclusie
Nakaarten
Technische gegevens

Yamaha FZ6 Fazer 2004

Vanaf de introductie in Parijs in 1997 heeft de Yamaha Fazer Europa veroverd. Duizenden zijn gevallen voor de charmes van deze allround motor. De perfecte reisgenoot voor de dagelijkse tripjes naar het werk, even blazen op zondagochtend en ´s zomers met vriend(in) en volle bepakking naar de Zuid-Europese bergen. Al jaren is de Fazer het best verkopende model van Yamaha.

Omdat de markt voor middenklasse motoren nog steeds groeit en de andere fabrikanten geduchte tegenstanders op de markt zetten, zoals de Z750, de SV 650 en de CBF600, heeft Yamaha haar paradepaardje voor 2004 een flinke opfrisbeurt gegeven. Het resultaat is veelbelovend. Een steviger frame, geheel uit CF Die Cast vervaardigd, draagt het `gebruiks- vriendelijker´ getunede R6 blok. Onder het smalle kontje steken twee kokette pijpjes uit: de demper van het 4-in-2-in-1 uitlaatsysteem met katalysator. De carburateurs zijn vervangen door groepsinjectie, de zitpositie is verbeterd en in de cockpit bevindt zich een digitaal dashboard.

Uitstraling
Al deze veranderingen moeten de 2004 FZ6 hogere prestaties doen leveren, zowel op motorisch gebied als qua rijgemak. In ieder geval zijn de ontwerpers erin geslaagd een opvallende motorfiets met stoere uitstraling neer te zetten.