Zoeken

Test: Yamaha FZ6 Fazer

Eerste kennismaking

14 april 2004
Inhoudsopgave
Test: Yamaha FZ6 Fazer
Eerste kennismaking
Onderweg
Conclusie
Nakaarten
Technische gegevens

Cockpit
Voor het grote windscherm ligt de geheel digitale cockpit. Blijkbaar is analoog niet meer in de mode, maar over de bruikbaarheid van puur digitale gegevens zijn de meningen verdeeld. Wel is leesbaarheid in het donker uitstekend. Dan valt onze blik op een tweede pluspunt: hYamaha FZ6 Fazer 2004
Yamaha FZ6 Fazer 2004
et knopje van de alarmlichten. Onmisbaar op een motor die veel in woon-werk verkeer wordt ingezet. In de functioneel vormgegeven tank is plek voor 19 liter brandstof, waarvan 3,5 reserve. Leuke gadget is de dagteller: deze springt op 0 op het moment dat de reserve wordt aangesproken.

Bergruimte? Achter aan de smalle buddy zitten twee stevige handgrepen. Onder het zadel bedroevend weinig bergruimte, er is niet eens plek voor een ander slot dan een Yamaha U-slot. Dat was bij de vorige uitvoering beter geregeld. Dan maar de tanktas mee. De Fazer heeft een smalle derierre, waarbij onder het achterlicht een dubbele demper à la Ducati naar buiten steekt. Dit is een mooie optische truc van Yamaha, want in feite is dit een sierstuk op de enkele einddemper van het 4-in-2-in-1 uitlaatsysteem.