Zoeken

Yamaha verlengt contract met Kohta Nozane

11 oktober 2021
Zijn prestaties zijn niet bepaald om over naar huis te schrijven geweest, maar dat heeft Yamaha er niet van weerhouden om het contract met Kohta Nozane met een jaar te verlengen in het WK Superbike.

 

Japanse merken is er veel aan gelegen om met een Japanse rijder aan de start te kunnen verschijnen en Yamaha is daar geen uitzondering op. Eind vorig jaar wonden ze er ook geen doekjes om toen Kohta Nozane als kersverse All Japan Superbike kampioen voor dit seizoen werd aangekondigd in het tweede team in het WK Superbike als teamgenoot van Garrett Gerloff.

Dat het geen eenvoudig seizoen is geweest voor de 26-jarige Japanner is niet vreemd. Als gevolg van COVID-19 is van een goede voorbereiding geen sprake geweest en wanneer dan ook nog eens alle circuits compleet nieuw voor je zijn is dat een extra handicap. 

Zijn beste resultaat behaalde Nozane het eerste raceweekend in Aragon, toen hij de Tissot Superpole sprintrace op de 9e plaats finishte. Zijn tweede en tot nu toe laatste finish in de top 10 was race 2 in Barcelona, toen hij op de 10e plaats werd afgevlagd. 

In het kampioenschap staat hij momenteel met 51 punten op de 15e plaats, in het rookie kampioenschap neemt hij de derde plaats in achter Andrea Locatelli (249 punten) en Axel Bassani (169 punten), hoewel het verschil met die twee wel ontzettend groot is. Daar moet echter wel bij worden aangetekend dat zowel Locatelli als Bassani van het WK Supersport zijn doorgestroomd en dus de meeste circuits wel kennen.

Yamaha is ervan overtuigd dat Nozane het volgend seizoen een stuk beter zal doen en heeft om die reden het contract met nog een jaar verlengd.

Andrea Dosoli, Yamaha Motor Europe Road Racing Manager
“Kohta heeft tijdens zijn eerste seizoen in het WorldSBK-kampioenschap echt geweldige vooruitgang laten zien. Het is niet gemakkelijk om je aan te passen aan de nieuwe circuits, die het grootste deel van de grid kennen, nieuwe banden en een andere motor dan hij gewend was. Desondanks zijn we onder de indruk van de manier waarop hij is verbeterd en hij heeft de afgelopen races een aantal veelbelovende prestaties laten zien. Volgend jaar zijn we ervan overtuigd dat Kohta het volgende niveau zal kunnen bereiken door regelmatig in de top 10 te vechten, zoals hij dit jaar in sommige races heeft laten zien. We zijn dus erg blij hem nog een seizoen bij ons aan boord te hebben."