Zoeken

WK Superbike in 2019 naar Noord-Ierland

3 februari 2018
Nadat in september afgelopen jaar door Manna Developments het plan werd gelanceerd voor een circuit in Noord-Ierland heeft de projectontwikkelaar nu een driejarige overeenkomst met Dorna gesloten. In 2019 zal het WK Superbike rijden op het in aanbouw zijnde circuit.

Afgelopen jaar wisten we al te melden dat er in Noord-Ierland serieuze plannen waren voor een compleet nieuw circuit complex, maar we hadden eerlijk gezegd niet verwacht dat het daadwerkelijk zo snel zou gaan.

Op pak 'm beet 40 minuten van Belfast wordt in het plaatsje Coalisland momenteel hard gewerkt aan de bouw van Lake Torrent Motorsport, een 66 hectare groot ontwikkelingsproject dat het Noord-Ierse dorpje moet transformeren tot een 'International Motorsport Centre of Excellence.'

Als alles volgens planning verloopt zal begin dit jaar worden begonnen met de bouw van het 3,6 kilometer lange Lake Torrent circuit, dat 12 bochten kent met een breedte van 12 tot 15 meter en hoogteverschillen van +/- 30 meter. 

Naar verwachting levert het project in de 18 maanden constructiefase werk aan 700 man, de verdere 90 retail en business units die rond het circuit worden gebouwd zullen een grote financiële boost zijn voor het gebied. David Henderson, Manna Developments:
De afgelopen 15 jaar is het een droom van mij geweest om een motorcircuit te bouwen dat het gevoel van racen op straat met de veiligheid van een internationaal circuit combineert - en ook het WK Superbike naar Noord-Ierland te brengen.
Na definitief de perfecte locatie te hebben gevonden en afgelopen jaar goedkeuring te hebben gekregen is mijn droom vandaag gecompleteerd. Enkel de dag dat we tot 30.000 toeschouwers naar Coalisland zien afreizen voor het eerste WK Superbike event in Noord-Ierland zal dat worden overtroffen. Beter dan dit wordt het niet.
Het is een mijlpaal voor Coalisland, het graafschap Tyrone en inderdaad voor Noord-Ierland in z'n geheel als we de realisatie van onze visie vieren een internationaal erkende motorsport arena te creëren die voor veel jaren een plek zal worden voor regionale, nationale en internationale competities.

Daniel Carrera, WorldSBK Executive Director:
We zijn verheugd om Noord-Ierland toe te voegen aan het WK Superbike. Lake Torrent is een fantastisch project dat faciliteiten op topniveau zal bieden aan rijders en bezoekers. We zijn trots dat Manna Developments en vertegenwoordigers van Mid Ulster het WK Superbike hebben gekozen als hun top event voor de internationale promotie van het circuit in de regio. We weten dat goed management van dit soort faciliteiten de lokale bevolking nieuwe kansen biedt via bedrijven, werkgelegenheid, ontspanning en toerisme. Met de grote motortraditie en cultuur in Noord-Ierland ben ik er zeker van dat dit event in de toekomst een referentie gaat worden in ons kampioenschap.