WK Superbike Aragon: Davies wint race 2

15 april 2018
Chaz Davies heeft in Motorland Aragon zijn tweede overwinning van het seizoen bijgeschreven. De Aruba.it coureur uit Wales nam in met nog vijf ronden te gaan de leiding in de race en werd met een voorsprong van een seconde op Jonathan Rea afgevlagd. Marco Melandri maakte het podium compleet, Michael van der Mark werd op de streep door teamgenoot Alex Lowes afgetroefd en finishte op de vijfde plaats.

De tweede wedstrijd van het WK Superbike op het Spaanse circuit van Motorland Aragon waren de weersomstandigheden een stuk zonniger en warmer dan de eerste race op zaterdag, wat niet in het voordeel van Jonathan Rea was. De winnaar van race 1 moest vanaf de negende plaats op de grid vanwege de omgekeerde startvolgorde van start en merkte in de race al snel dat het kleine voordeel van de koelere zaterdag niet meer had.

Met Michael van der Mark kopstart in de race maakte Rea weliswaar zijn haast traditionele bliksemstart en schoof binnen enkele ronden naar de kop van het veld, achter Marco Melandri en Xavi Fores die in de eerste ronde nog Michael van der Mark voor hadden moeten laten gaan. Na van der Mark werd het veld drie ronden lang door Marco Melandri aangevoerd, waarna lokale held Xavi Fores het Spaanse publiek in extase wist te brengen door bij Melandri binnendoor voorbij te gaan.

Aan het eind van de achtste ronde ging het echter mis met de Barni Ducati coureur, hij schoof in de laatste bocht over het voorwiel onderuit en zag zijn race in de grindbak eindigen, wat Jonathan Rea de leiding gaf in de race. Rea was twee ronden eerder Melandri al voorbij gegaan, die net als in Thailand en Phillip Island op het rechte stuk op hoge snelheid tankslappers te verwerken kreeg.

Met een kleine voorsprong op Melandri leek Rea af te kunnen stevenen op zijn eerste dubbelzege op het Spaanse circuit, maar dat was gerekend buiten Chaz Davies die na een voorzichtige start aan een sterke opmars bezig was, halverwege de race al was opgeklommen naar de derde plek en met nog iets meer dan vijf ronden te gaan de leiding van Jonathan Rea overnam. In de laatste ronde nam Rea nog een ultieme poging Davies voorbij te gaan, maar stuurde bocht 12 te hard in en was daarmee de aansluiting met Davies in een klap kwijt.

Voor de tweede keer dit seizoen werd Chaz Davies als winnaar afgevlagd en deed daarmee goede zaken in het kampioenschap, waar hij nu de tweede plaats heeft overgenomen van z'n teamgenoot en z'n achterstand op Rea tot 12 punten heeft verkleind.