Zoeken

Tweede dag Wintertest WK Superbike volledig verregend

15 november 2018
De tweede en afsluitende testdag van de eerste wintertest van het WK Superbike op Motorland Aragon is volledig in het water gevallen. Kawasaki en Yamaha pakten hun boeltje meteen op, alleen Ruben Rinaldi en Chaz Davies gingen de baan op met de nieuwe Panigale V4R.

Waar de drie teams die naar Aragon waren afgereisd op woensdag nog hadden gewerkt bij een zonovergoten blauwe hemel met aangename temperatuur van 20°, was het weer in de nacht van woensdag op donderdag volledig omgeslagen. Het was grauw, de temperatuur kwam niet meer boven de 15° uit en het bleef de hele dag regenen. 

In de ochtendsessie was alleen Ruben Rinaldi op de baan te vinden, maar ook hij vond het na zeven ronden mooi genoeg geweest. De andere coureurs waren in de pitbox in afwachting van beter weer. De asfalttemperatuur was zo laag dat het geen enkele zin had de baan op te gaan. 

Kawasaki en Yamaha pakten hun boeltje op, alleen Chaz Davies kwam 's middags nog in actie om zijn eerste meters met de nieuwe Panigale V4R te maken en ondanks dat de omstandigheden eigenlijk te extreem waren om te rijden was Davies heel erg enthousiast over de nieuwe V4R, die volgens hem ook in de regen stukken beter rijdt dan de oude Panigale R.

De volgende SBK test staat gepland voor 26/27 november op het circuit van Jerez, na de winterstop gaat het dan eind januari verder met testen in opnieuw Jerez en Portimao, voordat het materieel naar Australië wordt verscheept voor de laatste officiële wintertest en de openingsrace van het seizoen op Phillip Island.