Zoeken

Tito Rabat en Barni Ducati uit elkaar

8 september 2021
Tito Rabat en het Barni Ducati World Superbike team zijn uit elkaar. Teleurstellende resultaten zijn de reden van de split, in het kampioenschap is de voormalig Moto2 wereldkampioen veruit de allerslechtste Ducati coureur.

Het heeft ons eerlijk gezegd niet verbaasd dat Team manager en eigenaar Marco Barnabo het welletjes heeft gevonden en de stekker uit de relatie met Tito Rabat heeft getrokken. In acht ronden (en dus 16 races plus 8 sprintraces) heeft Rabat het slechts twee maal tot een top 10 finish geschopt. 

Het afgelopen weekend op het Franse Magny Cours wist hij slechts 3 punten te scoren, in het klassement staat Rabat op de 15e plaats, met slechts 38 punten. Ter illustratie: Go Eleven rijder Chaz Davies heeft er 114, de voor Motocorsa rijdende rookie Axel Bassani 100. 

"Ondanks pogingen van beide partijen en in ogenschouw nemend dat de resultaten niet in lijn zijn met de doelstellingen, hebben het team en de rijder besloten om de samenwerking te beëindigen", aldus het statement van het Barni team. "Team manager en eigenaar Marco Barnabo bedankt Tito voor de toewijding voor het hele seizoen tot nu toe, en wenst hem het beste voor de toekomst."

Voor de komende race in Catalunya zal Barni een vervanger aan de start brengen, het is nog niet bekend wie dat zal zijn. Vorig jaar was ook al een turbulent jaar voor Barni. Het team had Leon Camier getekend, maar die moest nog voor aanvang van het seizoen als gevolg van blessures het vroegtijdige einde van z'n carrière inluiden. 

Marco Melandri werd als vervanger aangetrokken, maar die hield het na enkele races voor gezien.