Zoeken

RC Squadra Corse met Eugene Laverty niet naar WorldSBK Assen

21 juli 2021
Minder dan 48 uur voor de eerste vrije training op het TT-circuit van Assen heeft RC Squadra Corse zich teruggetrokken voor de 5e ronde van het WK Superbike. Vanwege interne teammotivaties heeft het team besloten dit weekend niet in Assen aanwezig te zijn.

Het nieuws kwam enkele minuten geleden als een donderslag bij heldere hemel: Eugene Laverty en het RC Squadra Corse team zullen dit weekend niet in Assen aanwezig zijn voor de Nederlandse ronde van het WK Superbike. 

In een kort maar bondig persbericht zegt het Italiaanse team door interne redenen gedwongen te zijn om niet naar Assen af te reizen. Het persbericht spreekt over een herstructurering van het project dat momenteel al gaande is en noodzakelijk was voor de correcte voortzetting van het seizoen. 

Roberto Perego, Team Manager 
“Het spijt ons zeer, het was een moeilijke beslissing, maar na een paar ontmoetingen met BMW Motorrad hebben we ervoor gekozen om te stoppen en niet aanwezig te zijn bij de ronde in Assen. We staan ​​aan het begin van ons project en we moeten noodzakelijkerwijs werken en onze structuur opnieuw configureren. 
Ik herhaal, het spijt ons zeer voor deze afwezigheid, we weten dat we een belangrijke kans hebben met BMW Motorrad en Eugene, we hebben laten zien dat we competitief zijn en we moeten ons in elke sector structureren om weer competitief te zijn in WorlSBK."