Zoeken

Pedercini tekent Cresson, plant 2-rijder team in 2021 WorldSBK

21 december 2020
Pedercini Racing hoopt het komende seizoen weer met twee coureurs te kunnen deelnemen aan het WorldSBK. Het Italiaanse team van Lucio Pedercini heeft bekend gemaakt een tweejarig contract te hebben getekend met Loris Cresson, en hoopt in de komende twee weken een tweede rijder aan te kunnen kondigen.

Pedercini had dit jaar al met twee coureurs aan de start willen staan, maar doordat op het laatste moment een belangrijke sponsor zich terugtrok moest er flink worden afgeschaald en werden beide coureurs Jordi Torres en Lorenzo Savadori bedankt. 

In plaats daarvan werd 2012 Moto3 en 2018 WK Supersport wereldkampioen Sandro Cortese ingelijfd, die na een moeizaam WorldSBK debuut in 2019 door Yamaha aan de kant was gezet. Na zijn zware crash op Portimao werd Cortese in het OUTDO Kawasaki TPR team vervangen door achtereenvolgens Roman Ramos, Valentin Debise en de Belg Loris Cresson. 

Na afloop van het seizoen nam Loris Cresson al deel aan de eerste officiële wintertest ter voorbereiding op het 2020 seizoen, hoewel nog niet op de nieuwe aerodynamisch sterk vernieuwde ZX-10RR, waarmee het team al te kennen gaf met de 22-jarige coureur uit Braine-l'Alleud verder te willen gaan. 

Het team heeft nu aangekondigd dat Cresson een 2-jarig contract heeft getekend, en hoopt "de komende weken" een teamgenoot aam te kunnen kondigen. "Ik ben blij met Loris het komende seizoen door te kunnen gaan", zegt Pedercini. "Samen kunnen we zeker verbeteren en goed werk verrichten."

"We willen hard werken en een goed seizoen draaien, en Loris helpen zich als coureur te ontwikkelen. Het plan is om een tweede rijder te tekenen, wat goed voor het team en Loris zal zijn omdat hij dan een referentiepunt heeft van iemand op de baan met hetzelfde materiaal."

"Ikzelf en David Salom (Team Manager, red.) zullen en willen hem daarbij helpen, maar het is beter wanneer je twee motoren hebt en twee rijders die samenwerken. Beide rijders zullen hiervan profiteren."