Zoeken

Pata blijft hoofdsponsor Yamaha WorldSBK

2 november 2020
Yamaha Motor Europe het het contract met Pata Snack met een jaar verlengd, ze voor volgend jaar een zesde seizoen terugkeren naar het FIM Superbike Wereldkampioenschap met het Yamaha WorldSBK Official Team.

Om deze vernieuwing te markeren, bezochten rijders Toprak Razgatlıoğlu en 2021-nieuwkomer Andrea Locatelli, samen met Yamaha Motor Europe Road Racing Manager Andrea Dosoli, de Pata-fabriek in Castiglione delle Stiviere, Lombardije, tijdens een lunch met Pata-eigenaar Remo Gobbi, evenals een rondleiding door hun gloednieuwe state-of-the-art productiefaciliteit.

Het Italiaanse, ambachtelijke merk Pata Snack, opgericht in 1981, is een van de grootste snack- en chipsbedrijven op nationaal niveau. Met Gobbi is Pata Snack al meerdere seizoenen een belangrijke supporter in WorldSBK en zal dat in 2021 voortzetten als titelsponsor van het Yamaha WorldSBK Official Team.

Pata's betrokkenheid bij motorracen heeft zich ook uitgebreid tot het ondersteunen van jong talent in de wereldkampioenschappen, en ze hebben het afgelopen decennium met meer dan 20 coureurs samengewerkt, waaronder Noriyuki Haga en Valentino Rossi.



Andrea Dosoli, Yamaha Motor Europe Road Racing Manager:
"We zijn allemaal verheugd om deze zeer succesvolle en langdurige samenwerking met Pata Snack voort te zetten. Na zes jaar in WorldSBK is Pata nu synoniem voor zowel Yamaha als het kampioenschap. Het was een genoegen om Remo te ontmoeten in hun fantastische nieuwe faciliteit in Lombardije en ik ben heel blij dat hij net zo enthousiast is als wij over de toekomst van Yamaha en Pata. In 2021 hebben we allebei hoge ambities in WorldSBK en hun passie voor het werken met jonge rijders past perfect in de filosofie van Yamaha."