Zoeken

Michael van der Mark breekt met Yamaha

30 juni 2020
We hadden eerlijk gezegd wel verwacht dat 'ie er zijn carrière uit zou zitten, maar Michael van der Mark en Yamaha gaan aan het eind van het seizoen uit elkaar. Volgens geruchten maakt de 27-jarige Rotterdammer het volgend seizoen de overstap naar BMW.

Naar de exacte reden is het voorlopig nog gissen, maar na vier jaar gaat er een einde komen tussen de relatie van Michael van der Mark en Yamaha. De 2014 WK Supersport wereldkampioen maakte na twee seizoenen Honda in 2017 de overstap naar Yamaha en heeft sindsdien 20 keer op het podium gestaan. 

In zijn tweede seizoen 2018 schreef Magic Michael geschiedenis door als eerste Nederlander een WK Superbike race op naam te schrijven in Donington Park, een dag later maakte hij daar zelfs de eerste dubbelzege van. Zijn derde overwinning scoorde van der Mark in Jerez 2019. 

Van der Mark eindigde het wereldkampioenschap de afgelopen 3 jaar op een 6e, 3e en 4e plaats, waarbij hij zijn 3e jaar een tijdje uit de running is geweest als gevolg van zijn ernstige crash in de vrije training in Misano. Michael heeft voor Yamaha ook twee keer de prestigieuze 8 uren van Suzuka gewonnen. 

Dat van der Mark nu heeft besloten zijn contract met Yamaha niet te verlengen zou erop kunnen wijzen dat Yamaha z'n geld op Toprak Razgatlioglu heeft gezet. De 23-jarige Turk wordt door velen als potentiële wereldkampioen gezien en wist dit jaar zijn eerste race voor Yamaha meteen te winnen. 

Waar Michael van der Mark naar toe zal gaan laat zich gissen. Volgens de Duitse collega's van Speedweek.com hebben Ducati en Honda geen interesse in de Rotterdammer en met Kawasaki beide coureurs al bevestigd voor 2021 blijft er maar een optie over: het BMW Motorrad World Superbike Team, waar hij dan de plek zal innemen van of Tom Sykes, of Eugene Laverty .