Zoeken

Michael Dunlop rijdt TT op PBM Visiontrack Ducati Panigale V4 R

2 maart 2020
Michael Dunlop heeft voor de komende Isle of Man TT een opmerkelijke move gemaakt. De 19-voudig TT winnaar is voor de Senior en Superbike TT in zee gegaan met Paul Bird Motorsport en zal uitkomen op de Visiontrack Ducati Panigale V4 R.

De deal met PBM zal voor Dunlop een hele opluchting zijn, eerder dit jaar berichtte de coureur uit de Dunlop-clan nog zonder zitje te zijn in de Senior en Superbike TT. In de Supersport en Superstock TT rijdt Michael voor zijn eigen MD Motorsport team. 

Afgelopen jaar verliep niet bepaald succesvol voor Michael Dunlop. Tijdens wintertesten voorafgaand aan de North West 200 en Isle of Man TT blesseerde hij zijn pols, waardoor hij niet optimaal fit aan de start stond. Daarnaast was hij betrokken bij een ongeluk in de Donegal Rally voor auto's en had hij een mega-highsider tijdens de Southern 100 Road Races in juli. 

Ondanks alle ellende wist hij toch zijn 19e TT overwinning veilig te stellen in de Isle of Man TT, door de Bennets Lightweight TT met de Paton racer op naam te schrijven. In de overige TT races finishte hij in de top 6. 

De deal tussen BPM en Michael Dunlop is zoals gezegd voor de Senior en Superbike TT. PBM is geen onbekende naam in de TT. Meest recent stond PBM nog in 2015 aan de start, destijds met Ian Hutchinson op de Kawasaki ZX-10R. Hutchy finishte dat jaar 2e in de Superbike, 3e in de Senior en won de Superstock TT. 

In 2003 finishte John McGuinness tweede en derde in de Formula 1 en Senior TT op de PBM MonsterMob Ducati. De beroemdste TT was echter in 2000 toen wijlen racelegende Joey Dunlop zijn 26e en laatste TT op naam schreef met de PBM Vimto Honda SP1 in de Formula 1 TT. 

PBM en Michael Dunlop hebben al eerder samengewerkt. In 2011 prepareerde het team een Kawasaki ZX-10R waarmee Michael de Superstock TT won, het is dit jaar echter voor het eerst dat Michael Dunlop direct voor het PBM team rijdt.