Zoeken

Marco Melandri maakt comeback in WK Superbike

17 juli 2020
Marco Melandri keert terug naar het WK Superbike. De 2002 250cc wereldkampioen en 2011 WK Superbike vice-wereldkampioen vervangt de geblesseerde Leon Camier in het Barni Racing Team voor het resterende deel van het seizoen.

Na de recente aankondiging van Barni Racing het contract met de nog steeds geblesseerde Leon Camier te hebben ontbonden was Marco Melandri waarschijnlijk de laatste man die we als vervanger hadden getipt, maar daar hebben ze bij Barni anders over gedacht. 

Nu had Melandri dat onder normale omstandigheden nooit gedacht, maar in anderhalf jaar niet racen heeft hij z'n accu aardig op kunnen laden en alle negatieve zaken waar hij destijds op focuste achter zich kunnen laten. 

"Niet de kans te hebben gehad om de Panigale V4 R te rijden is iets waar ik spijt van heb gehad, maar nu heb ik die kans", zegt Marco Melandri over zijn comeback. "De Barni Racing Team's machine heeft Showa vering waar ik in mijn MotoGP periode altijd een goed gevoel bij heb gehad."

"Het wordt een kampioenschap met slechts 6 ronden, allen in Europa op circuits waar ik van hou, dus het wordt een beperkt en tijd-gefocuste poging. Als er iemand is die me had kunnen overtuigen, dan wel Marco Barnabo. Ik denk dat Barni Racing Team het juiste team voor mij is, een 'kleine' familie met de wens om te groeien, maar ook plezier hebben om met passie te werken. Ik ben me ervan bewust dat ik een winnende machine en de beste componenten heb, ik wil Claudio Domenicalli, Paolo Ciabatti, Gigi Dall'Inga en het hele Ducati team voor deze kans danken."