Zoeken

Loris Baz keert terug naar WK Superbike met Althea BMW

17 november 2017
Na drie teleurstellende seizoenen in de MotoGP keert Loris Baz terug naar het WK Superbike. De 24-jarige Fransman neemt in het Althea BMW Racing Team de plaats in van Jordi Torres, die het volgend jaar voor MV Agusta uitkomt.

Het nieuws dat Loris Baz het komende seizoen z'n rentree gaat maken in het WK Superbike zal voor niemand echt een verrassing zijn. Het Avintia Ducati team waarvoor de voormalig teamgenoot van Tom Sykes de afgelopen twee seizoenen reed had aangegeven voor 2018 met twee nieuwe rijders in zee te willen gaan (Tito Rabat en Xavier Simeon), en met de andere zitjes in de MotoGP al gevuld was een rentree in het WK Superbike de enige logische keus. 

Baz zal die moeizame jaren met weemoed hebben teruggedacht aan zijn drie seizoenen in het Kawasaki fabrieksteam, waar hij twee pole positions, twee overwinningen en in totaal 14 podiums wist te scoren. In 2014 overspeelde hij echter zijn hand door in de eerste race in Sepang Tom Sykes onderuit te rijden - wat Sykes uiteindelijk de tweede wereldtitel zou kosten - en moest daardoor aan het eind van het seizoen het veld ruimen voor Jonathan Rea.

Doordat Jordi Torres nu naar MV Agusta is gegaan, waar hij de plaats inneemt van de naar Red Bull Honda overgestapte Leon Camier, was er een zitje vrij in het Althea BMW Team. Het team, dat in 2011 met Carlos Checa op de Ducati 1098R de wereldtitel won, switchte twee jaar geleden naar BMW, maar heeft sindsdien geen topnoteringen meer gehaald. Het beste resultaat van Jordi Torres was een vierde plaats.  

Loris Baz:
Ik wilde de beste oplossing voor mijn toekomst vinden en denk die bij Althea te hebben gevonden. Ik ken Genesio al langer en dus babbelden we wat en, om eerlijk te zijn, kwamen we snel tot een overeenkomst. Ik weet dat het team sterk is - ze hebben niet voor niets de titel met Carlos (Checa, red.) gewonnen - en ik beschouw het project als erg interessant, ook gezien de nieuwe wijzigingen in het technische reglement. Ik ben erg blij met mijn beslissing. Ik wil Genesio Bevilacqua en natuurlijk BMW danken en kijk uit naar de komende test in Jerez op de S1000RR.