Zoeken

Garrett Gerloff verlengt contract Yamaha WorldSBK

22 juli 2021
Yamaha Motor Europe heeft het contract met Garrett Gerloff met een jaar verlengd, waarmee de Amerikaan minstens tot eind 2022 in het WK Superbike blijft. De vraag is alleen, in welk team.

 

De 25-jarige Amerikaan heeft sinds z'n overstap van MotoAmerica naar het WK Superbike al mooie dingen laten zien met de YZF-R1, met als hoogtepunt de tweede plaats in race 2 van de laatste ronde op Donington Park, waar hij nog nooit eerder had geracet. Na afgelopen jaar in zijn debuutseizoen al in Barcelona en Estoril op het podium te hebben gestaan.

Zijn prestaties waren reden voor Yamaha om hem het zitje van de naar BMW overgestapte Michael van der Mark aan te bieden, maar Gerloff dankte vriendelijk en bleef Yamaha's tweede team GRT Yamaha WorldSBK Team trouw. 

Dit jaar heeft dat al geresulteerd in twee podium finishes in Aragon en Donington, waardoor hij momenteel zesde in het kampioenschap staat. Tijdens de Dutch TT nam Gerloff de plek in van Franco Morbidelli bij PETRONAS Yamaha SRT.

Garrett Gerloff:
"Ik ben erg enthousiast dat ik dit contract met Yamaha heb getekend om volgend jaar met hen door te gaan. Ik heb het afgelopen anderhalf jaar een geweldige tijd gehad in Europa en ik ben erg blij met de vooruitgang die ik bij mezelf, het GRT Yamaha WorldSBK Team en de Yamaha R1 heb gezien. 

We hebben dit seizoen al serieuze stappen voorwaarts gemaakt, waardoor we constant voor het podium kunnen strijden, maar ik weet dat er meer gaat komen. We zijn zo dicht bij die eerste overwinning geweest, op ontroerende afstand in Donington Park, en met de steun van Yamaha en het team ben ik ervan overtuigd dat we het kunnen doen voordat het seizoen voorbij is."


Andrea Dosoli, Road Racing Manager, Yamaha Motor Europe:
"Ik herinner me Magny-Cours in 2019 nog, toen Garrett ons kwam bezoeken en waar onze reis samen begon. Sindsdien heeft hij met zijn motivatie en toewijding indruk gemaakt op iedereen binnen de Yamaha-familie. Hij heeft fantastische resultaten neergezet, heeft een geweldige snelheid getoond en is in staat zich snel aan te passen aan nieuwe circuits, bevestigde hij op Donington Park, waar hij op zijn eerste dag de snelste overall was en op zondag een zeer indrukwekkend podium opeiste. 

We zijn erg blij dat we deze samenwerking met nog een seizoen kunnen verlengen, in de overtuiging dat er meer van beide kanten komt en Garrett in de nabije toekomst een titelkandidaat kan worden. We hebben de mogelijkheid gegeven aan een jonge, getalenteerde rijder, die we hebben geselecteerd uit een nationaal kampioenschap en hem op het wereldtoneel hebben gebracht, wat duidelijk de sterke wereldwijde betrokkenheid van Yamaha in de motorsport bevestigt."


Paolo Pavesio, Directeur, Marketing en Motorsport, Yamaha Motor Europe:
"Het geeft ons veel voldoening om te kunnen bevestigen dat Garrett voor een derde seizoen bij Yamaha blijft. Sinds hij in 2020 bij ons kwam, heeft Garrett laten zien dat hij het rauwe talent heeft dat nodig is om te slagen op het wereldkampioenschap, door regelmatig vooraan te vechten met de meest productieve rijders in de serie. 

Garrett's overstap naar WorldSBK heeft opnieuw laten zien welke kansen Yamaha-rijders hebben om van nationale kampioenschappen, zoals MotoAmerica, op te klimmen naar het wereldtoneel. Ik denk dat dit belangrijk is voor Yamaha, voor WorldSBK en in dit geval de Amerikaanse fans. Het is onze bedoeling om deze stap in de toekomst gemakkelijker te maken en meer Yamaha-rijders uit het buitenland te verwelkomen in ons wereldkampioenschapsprogramma, zoals we al hebben gedaan met Garrett, Kohta Nozane en Galang Hendra Pratama, om de wereldwijde rol van WorldSBK te herbevestigen."