Zoeken

Eerste privetest Redding met BMW M 1000 RR

10 december 2021
Scott Redding heeft een eerste test met de BMW M 1000 RR op het circuit van Estoril afgerond. De voormalig BSB kampioen heeft de overstap van Ducati naar BMW gemaakt, als nieuwe teamgenoot van Michael van der Mark.

Officieel staat Redding tot het eind van dit jaar bij Ducati onder contract, maar heeft wel de kans gekregen om alvast kennis te maken met de machine waarmee hij het volgend seizoen in het WK Superbike zal aantreden, ter voorbereiding van wat zijn derde seizoen in dat kampioenschap zal zijn.

De test volgde een eerdere test met de straatversie van de S 1000 RR op het circuit van Valencia, door BMW georganiseerd om Redding de kans te geven bekend te raken met het karakter van de BMW superbike. BMW rijdt met een vierinlijn, waar hij tot heden alleen maar ervaring met V4 racers heeft gehad - in zowel het WK Superbike als de MotoGP. 

Na een desastreus seizoen met Aprilia in de MotoGP tekende Redding een contract met Ducati voor het BSB, waar hij in zijn eerste seizoen met de Panigale V4 meteen de titel in de wacht sleepte. Dat leverde hem een zitje op in het SBK fabrieksteam, waar hij in zijn eerste seizoen tweede werd achter Jonathan Rea. 

Hoewel in de eindrangschikking Redding zijn tweede seizoen 'slechts' op de derde plaats finishte, was het in veel opzichten wel zijn beste seizoen in het WK Superbike. Redding was het hele seizoen competitief tegen Rea en Razgatlioglu. 

In augustus kondigde Redding de verrassende overstap naar BMW als nieuwe teamgenoot van Michael van der Mark aan, waarmee hij de winnende Panigale V4 zou inruilen voor de dat moment voor de overwinning kansloze M 1000 RR. In totaal haalde Redding 12 overwinningen en 37 podiums met Ducati.