Zoeken

Chaz Davies naar Team Go Eleven Ducati

30 november 2020
Een klinkende overwinning in de laatste race van het WorldSBK in Estoril ten spijt leek de toekomst van Chaz Davies aan een zijden draadje te hangen. Voor de lange coureur uit Wales ziet de toekomst er weer een stuk zonniger uit, nu hij voor Go Eleven Ducati heeft getekend.

Het nieuws kwam niet alleen voor Chaz Davies als donderslag bij heldere hemel toen hem op 14 oktober door Ducati werd medegedeeld dat niet hij, maar Ruben Rinaldi het volgend jaar in het Aruba.it fabrieksteam zou rijden naast Scott Redding. 

Er waren maar twee redenen te bedenken waarom Ducati Rinaldi boven Davies had geprefereerd: het financiële plaatje en het leeftijdsverschil, hoewel met 33 jaar Davies nog lang niet de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. 

In Magny Cours zei Davies dat het niet ondenkbaar was dat na de verjonging van het fabrieksteam in de MotoGP, nadat Dovizioso bekend had gemaakt zijn contract met Ducati niet te verlengen, Ducati datzelfde in het WorldSBK had willen doen. 

Met alle fabriekszitjes op dat moment zag de toekomst voor Davies er somber uit, de enige optie op een zitje in een semi-fabrieksteam zou het nog aan te kondigen satellietteam van BMW kunnen zijn, maar het telefoontje van BMW bleef uit, waardoor de drievoudig vice-wereldkampioen al snel wist dat dát geen optie zou zijn.

Ten Kate daarentegen toonde wel interesse in Davies, maar het financiële plaatje van het team uit Nieuwleusen is voor 2021 nog niet rond, en ook de gesprekken met Aprilia voor de MotoGP liepen op niets uit. De enige écht interessante optie was Go Eleven Ducati, het team waar Ruben Rinaldi dit jaar voor reed. 

Vandaag is officieel bekend gemaakt dat Chaz Davies inderdaad het volgend jaar voor Team Go Eleven Ducati rijdt. Voor het Italiaanse team is dit een geweldige stap, sinds 2008 met Max Biaggi en Ruben Xaus heeft het team (destijds nog onder de naam Sterilgarda Ducati) niet zo een succesvolle coureur in dienst gehad. 

Chaz Davies:
"Het is een geweldige kans voor mij en Go Eleven, om onze ontwikkeling voort te zetten. Ik had een geweldig 2020 seizoen, waarin ik de laatste race heb gewonnen en in de laatste negen races de meeste punten bij elkaar heb gereden. Ik geloof dat we voor 2021 een zeer sterk team zullen vormen. Ik had tegen het eind van het seizoen een zeer goed gevoel bij de Panigale V4 R, waar we verder op kunnen bouwen als we volgend jaar gaan testen.
Mijn dank gaat uit naar Go Eleven voor het vertrouwen dat ze in me stellen en ook de andere partners die dit mogelijk hebben gemaakt en ons de kans geven volgend jaar te winnen: Ducati, Aruba en Feel Racing. Dank aan iedereen die betrokken is, ik kijk uit naar het volgende seizoen"

Gianni Ramello (teambaas):
“Ik heb een boek geschreven, een boek over mijn leven en mijn dromen in het WorldSBK kampioenschap. Een van mijn dromen is altijd Chaz geweest, een van die coureurs die je verliefd laten worden op deze sport. Wat nu ontbreekt, is de bekroning van vele jaren van opofferingen, veel toewijding en veel passie. Het wordt zeker een druk jaar; we moeten allemaal ons best doen en Chaz elke keer naar de bovenste trede van het podium brengen. 
Er is niet alleen een groot en enorm geluk, maar ook het besef dat we een rijder hebben met een ongelooflijke palmares, die nu zal racen voor ons team, voor Go Eleven. Ik bedank in het bijzonder Cecconi, Casolari, Foti, Dall’Igna en Ciabatti die geloofden in onze vaardigheden, ons professionalisme en onze grote passie, die soms iets speciaals geeft in races. Nu moeten we niemand teleurstellen en met de maximale inzet voor het seizoen werken, met als doel dat het een geweldig seizoen wordt.”

Denis Sacchetti (Teammanager):
“We zijn er trots op het vertrouwen te winnen van Chaz, Ducati Corse en Stefano Cecconi; dit is een belangrijke stap in onze sportieve groei en bevestigt de goedheid van ons werk. Davies is een topcoureur die geen introductie nodig heeft en het is een eer om met hem samen te werken. We hebben nog zoveel te leren en te groeien; en de wetenschap dat Ducati en Feel Racing aan onze zijde zullen staan, geeft ons nog meer motivatie en vastberadenheid. 
We zullen 110% geven om Chaz in de best mogelijke omstandigheden te brengen, om te vechten voor wat hij verdient. Ik kijk vaak naar de rijders op de baan en hij verrast je altijd met een agressieve maar precieze rijstijl. Ik wil in het bijzonder Serafino Foti, Daniele Casolari, Stefano Cecconi, Gigi Dall’Igna en Paolo Ciabatti bedanken, een geweldige groep mensen die met het hart werken, naast natuurlijk Chaz Davies; hij legt zijn hart op de baan en je kunt het zien!"

Stefano Cecconi (A.D. Aruba S.p.a):
“We zijn erg blij dat we erin geslaagd zijn de ideale omstandigheden te creëren waardoor Chaz met motivatie en overtuiging deel kan blijven uitmaken van onze grote familie. We kennen allemaal de geweldige menselijke en technische vaardigheden van de renner en we zijn er zeker van dat hij ons nog steeds grote voldoening kan geven, ook dankzij de toewijding en vaardigheden van het Go Eleven Team, dat in het afgelopen seizoen al heeft aangetoond dat het heeft alle referenties om geweldige resultaten te behalen. 
Onze werkrelatie zal heel hecht zijn, in de hoop dat het ons zal helpen een collectieve stap voorwaarts te zetten in het volgende WorldSBK-seizoen. Ik wil iedereen bedanken die de realisatie van dit project heeft toegestaan ​​en dus naast Go Eleven ook Feel Racing, Ducati en Chaz.”