Zoeken

Bonovo BMW in 2022 WSBK met Eugene Laverty en Loris Baz

22 oktober 2021
Het Bonovo action BMW Racing Team en BMW Motorrad Motorsport hebben de koers uitgezet voor het komende seizoen in het WK Superbike. Het team breidt zijn betrokkenheid in 2022 uit tot een 2-mans team, met in het zadel twee niet de minste namen: Eugene Laverty en Loris Baz.

 

De 35-jarige BMW-fabrieksrijder Laverty racet sinds 2011 in WorldSBK en begint in 2022 aan zijn derde seizoen bij BMW Motorrad Motorsport. Baz komt ook met veel WorldSBK-ervaring: de 28-jarige Fransman reed op een BMW S 1000 RR in WorldSBK in 2018. 

Baz maakte zijn debuut in het Superbike Wereldkampioenschap in 2012 en begon drie jaar in de serie, voordat hij van 2015 tot 2017 overstapte naar de MotoGP. Daarna keerde hij terug naar WorldSBK. 

In het seizoen 2021 heeft Baz in MotoAmerica gereden, maar maakte dit jaar een bijzonder sterke indruk in het WK Superbike als vervanger van de geblesseerde Chaz Davies. Zijn WorldSBK-record tot nu toe: twee overwinningen en 20 podiumplaatsen. Baz zal nu een BMW-fabrieksrijder zijn in het seizoen 2022.
 

Dr. Markus Schramm, hoofd van BMW Motorrad: 
“Het Bonovo Action BMW Racing Team is een belangrijk onderdeel van ons WorldSBK-project en we kijken er erg naar uit om de samenwerking te intensiveren. Het team van Jürgen Röder en Michael Galinski brengt veel inzet en passie voor racen naar het WK Superbike. 

Het feit dat dit BMW-team nu aan het uitbreiden is en zich zal opstellen met twee BMW M 1000 RR, is een belangrijke stap voor het team en het hele WorldSBK-project van BMW Motorrad Motorsport. Het team is goed gepositioneerd om het nieuwe seizoen in te gaan, met twee fabrieksmotoren en BMW-fabrieksrijders Eugene Laverty en Loris Baz. We kijken er naar uit om samen succes te proeven in de WorldSBK 2022!”

 
Marc Bongers, BMW Motorrad Motorsport Director: 
“De koers is uitgezet voor een succesvol tweede seizoen samen voor BMW Motorrad Motorsport en het Bonovo action BMW Racing Team in de WorldSBK. Het team en wij hebben in het eerste jaar van onze samenwerking veel ervaring opgedaan en dat vormt nu de basis om samen verder te gaan. 

De twee rijders die starten voor het Bonovo actie BMW Racing Team onderstrepen ook onze ambitie. We zijn erg blij dat Eugene Laverty deel blijft uitmaken van de BMW-fabrieksrijdersfamilie en in zijn derde seizoen bij ons in de rij staat. Hoewel het seizoen 2021 niet altijd gemakkelijk voor hem was, toonde hij veel strijd en was hij erg betrokken bij ons project. 

Tegelijkertijd zijn we blij met Loris Baz aan boord. Na een seizoen op de BMW S 1000 RR te hebben doorgebracht in 2018, maakt hij nu deel uit van de BMW-fabrieksrijdersfamilie. Loris heeft dit seizoen meer dan indruk gemaakt op zijn WorldSBK-uitstapjes. We zijn ervan overtuigd dat Eugene en Loris, met hun vaardigheden en ervaring, het Bonovo actie BMW Racing Team vooruit zullen helpen. 

We willen Jonas Folger bedanken. Het is jammer dat zijn debuutseizoen in WorldSBK niet verliep zoals we hadden gehoopt. Hij en het team gaven echter nooit op en werkten altijd hard. We zijn hem erg dankbaar voor die onvermoeibare inzet.”

 
Jürgen Röder, teameigenaar Bonovo action BMW Racing Team: 
“Ik ben dolblij dat we het volgende jaar als een sterk BMW Team ingaan en dat twee toprijders zoals Eugene Laverty en Loris Baz in het zadel zullen zitten van de Bonovo action BMW Racing Team fietsen. Het is de bedoeling dat de twee BMW-teams nog nauwer gaan samenwerken. 

Het is geweldig voor ons om twee sterke rijders aan boord te hebben. Vooral Eugene, die al een paar jaar op de BMW zit, is een uiterst analytische rijder en geeft feedback die uitstekend kan worden verwerkt in de verdere ontwikkeling van de motor. Hij kent alle structuren bij BMW, en met wie hij contact moet opnemen en wanneer, en is duidelijk een geweldige aanvulling op het team. 

Ik denk dat de 28-jarige Loris een geweldige jonge coureur is. We hebben gezien waartoe hij in staat is. Hij heeft het goed gedaan in MotoAmerica, is teruggekeerd naar World Superbike en heeft een aantal zeer indrukwekkende resultaten behaald. Het is voor mij een godsgeschenk om iemand zoals hij in ons team te hebben. Ik denk dat we een reële kans hebben om volgend seizoen met beide rijders consequent in de top tien te eindigen. Dat is natuurlijk een echte aanwinst voor de hele BMW-familie. 

Op dit punt wil ik Dr. Markus Schramm en Marc Bongers nogmaals bedanken voor het feit dat ze ons zo nauw in de BMW-structuur hebben geïntegreerd. We zullen er alles aan doen om te voldoen aan dit voorrecht dat ons is geschonken. Tegelijkertijd wil ik Jonas Folger bedanken voor zijn inzet. Hij toonde een geweldig karakter toen hij naar me toe kwam en zei dat hij in 2022 niets aan het team zou kunnen toevoegen en dat hij mijn optie om samen verder te gaan in WorldSBK niet zou nemen. Dat vind ik ongelooflijk indrukwekkend. We hebben nog steeds een heel goede relatie en dat zal zo blijven.”

 
Michael Galinski, Team Manager Bonovo action BMW Racing Team: 
“We zijn verheugd deze stap samen met Jürgen Röder te kunnen zetten en zijn erg trots op onze twee rijders. In Eugene Laverty en Loris Baz hebben we twee uitstekende ruiters. Loris is begonnen in vele klassen, zoals MotoGP en Superbikes, op fietsen van veel verschillende fabrikanten, waaronder BMW en Yamaha. Onlangs liet hij op de wedstrijd in Portugal zien waartoe hij in staat is: twee derde plaatsen als reserverenner is geen sinecure. We zijn erg blij hem aan boord te hebben. 

Eugene was dit jaar iets onder de maat, omdat hij lange tijd niet kon rijden. Hij is een geweldige ontwikkelingsrijder en zal ons helpen om samen met BMW de motor te ontwikkelen. Al met al staan ​​we nu op gelijke voet met het BMW Motorrad WorldSBK Team. Ze hebben ook twee lange rijders op de fiets, in Michael van der Mark en Scott Redding. Loris zal als derde lange man een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling op dit gebied. Eugene is niet zo groot, maar toch gaan we allemaal samen in dezelfde richting. We kijken uit naar het komende seizoen!”

 
Eugene Laverty: 
“Ik ben erg blij om door te gaan met BMW Motorrad en me aan te sluiten bij het Bonovo actie BMW Racing Team voor het World Superbike-seizoen 2022. Het is fantastisch om in de BMW WorldSBK-familie te blijven. De afgelopen zes maanden waren zwaar voor mij als rijder en daarom ben ik erg dankbaar voor de voortdurende steun en het geloof van iedereen die bij dit project betrokken is. Ik ben erg gemotiveerd om dat vertrouwen in mijn capaciteiten terug te betalen en ik heb er vertrouwen in dat we na een solide wintertestcampagne klaar en competitief kunnen aankomen in de eerste ronde.”

 
Loris Baz: 
“Ik ben erg blij om terug te zijn in WorldSBK, dus ik wil BMW en het Bonovo Action BMW Racing Team bedanken voor het geven van deze kans. Ik denk dat ik tijdens deze twee ronden in Spanje en Portugal heb laten zien dat ik het tempo heb om vooraan te vechten in dit kampioenschap. BMW is het merk dat het meest groeide in het tweede deel van het seizoen. Ik heb nauwlettend gekeken hoe de fiets verbeterde. Ik heb eerder met BMW geracet, dus ik ken daar veel mensen en ook heb ik in 2012 voor één race met MGM Racing geracet. Ik ben erg blij en erg enthousiast over deze kans en kijk ernaar uit om de motor te proberen en om samen te werken met het team en BMW. Nogmaals dank aan alle mensen die betrokken zijn bij dit project.”