Zoeken

Axel Bassani verlengt contract met MOTOCORSA Ducati

15 december 2021
Axel Bassani heeft z'n contract bij MOTOCORSA Ducati voor het komende seizoen verlengd. Net als dit jaar zal MOTOCORSA Ducati Racing in 2022 met een coureur aan de start staan.

 

Na het indrukwekkende debuut heeft 2021 WK Superbike rookie Axel Bassani vandaag officieel bevestigd in 2022 bij het MOTOCORSA Ducati Racing Team te blijven. De 22-jarige Italiaan finishte zijn eerste seizoen op de 9e plaats in het WK, op slechts 18 punten van Garrett Gerloff. 

Zijn beste resultaat behaalde Bassani in de eerste regenrace in Catalunya, waar hij op de tweede plaats finishte op anderhalve seconde van Scott Redding. Van de laatste vijf races eindigde hij vier keer in de top vijf, wat makkelijk vijf uit vijf had kunnen zijn als hij niet door Michael van der Mark was aangetikt en onderuit was gegaan. 

Axel Bassani:
"Ik ben blij met de vernieuwing en dat ik het werk kan voortzetten met het MOTOCORSA-team waar ik goed op mijn plek zit. Ik denk dat het zeer positief is voor ons groeipad, we zijn al begonnen met het werken naar 2022 en ik hoop de resultaten van vorig seizoen te bevestigen en te verbeteren.
Een speciale dank aan al mijn sponsors die me in staat hebben gesteld mijn droom te verwezenlijken, aan mijn team dat me naast mijn gezin van thuis volgt in de voorbereiding."