Zoeken

Alex Lowes crasht tijdens Flat track training

11 februari 2021
Alex Lowes is tijdens een training op een Flat track racer in Barcelona gecrasht. Volgens Italiaanse media zou de KRT coureur zich daarbij serieus hebben geblesseerd, maar dat blijkt heel erg mee te vallen.

Om in conditie te blijven en jezelf scherp te houden doen veel coureurs in de winterperiode aan motocross of dirt track rijden. Zo ook Alex Lowes, die de twee testen van het KRT team in Spanje in januari letterlijk in het water zag lopen en daardoor dit jaar nog niet in actie is geweest. 

In plaats daarvan trainde Lowes deze week met een Flat track racer op Rocco's Ranch in Barcelona en kwam daarbij ten val. Italiaanse media waren er als de kippen bij en schreven woensdag over serieuze verwondingen die Lowes bij die crash zou hebben opgelopen. 

Volgens de media zou Lowes zijn schouder zwaar hebben geblesseerd, waarbij werd gesproken van een gebroken sleutelbeen en beschadigingen aan zijn schouderbanden. Er werd zelfs gespeculeerd dat de Brit zou moeten worden geopereerd en drie maanden uit de roulatie zou zijn. 

De waarheid blijkt echter veel minder dramatisch te zijn. Volgens Alex' crewchief Marcel Duinker was Lowes weliswaar tijdens een privé training gevallen, maar heeft hij daarbij alleen zijn spieren verrekt. De artsen hebben hem geadviseerd om het 2 tot 3 weken rustig aan te doen. 

De eerstkomende testen van Kawasaki staan gepland tussen maart en begin april, in Portimao, Estoril en Barcelona. Dat geeft Lowes alle tijd om tegen die tijd weer volledig fit te zijn.