Zoeken

William Dunlop rijdt ook dit jaar Temple Golf Yamaha

3 februari 2018
Het afgelopen jaar leek zijn seizoen teneinde nog voordat het goed en wel begonnen was, maar dit jaar heeft William Dunlop zijn zaakjes beter voor elkaar. De 32-coureur uit de Dunlop familie clan zal ook dit jaar uitkomen op de Temple Golf Club Yamaha R1M en R6 machines in de Isle of Man TT.

Voormalig Mar-Train teameigenaar Tim Martin was vorig jaar de reddende engel voor William Dunlop, die vlak voor aanvang van het seizoen zijn plannen in duigen zag vallen nadat het kersverse nieuwe team waarvoor hij eind 2016 had getekend niet van de grond was gekomen. 

Dunlop leende Martin's 1000cc Yamaha machines en vocht daarna het hele seizoen een verbeten inhaalrace, maar leek in de Ulster Grand Prix weer back in business te zijn. De oudere broer van Michael Dunlop maakte furore door als eerste (en enige) coureur de 200 mph barrière te doorbreken bij de speedtrap, maar brak buiten de baan zijn rechterhand en stond daardoor tijdens de races aan de kant.

Ten opzichte van broer Michael vallen de prestaties van William in het niet, maar geeft zelf ook toe hiervoor grotendeels verantwoordelijk te zijn. De meervoudig North West 200 en Ulster Grand Prix winnaar is echter vastbesloten om dat dit jaar goed te maken, met een overwinning in de Isle of Man TT als topprioriteit. 

William Dunlop:
"Een overwinning in de TT is waar ik het hardst naar snak en dat is waar onze focus ligt dit jaar. Ik heb het volledige pakket dit jaar en hoewel ik altijd al een goed supersport pakket heb gehad, had ik de afgelopen twee jaar wel competitieve motoren maar geen budget.
Tim kwam en gaf me alles wat ik nodig had de afgelopen Ulster Grand Prix. Ik reed niet goed maar vocht wel om de pole position dus wist ik wat ik voor 2018 wilde.
Om mijn team en machines al in januari klaar te hebben haalt zoveel druk van de ketel. Ik ben mentaal en fysiek sterker dan ooit en kijk er naar uit om te gaan testen."