Zoeken

Onderzoek naar toekomst Manx Grand Prix en Classic TT gestart

13 augustus 2021
De Manx Motor Cycle Club en het Isle of Man Government Department for Enterprise zijn momenteel een gezamenlijk onderzoek gestart naar de toekomst van de Manx Grand Prix en Classic TT, zo hebben beide partijen vandaag bevestigd.

De Manx Grand Prix biedt amateur-rijders al bijna honderd jaar de mogelijkheid om deel te nemen aan de beroemde TT Mountain Course en zal in 2023 zijn honderdjarig bestaan ​​vieren. Veel succesvolle TT coureurs zijn hun carrière op de Mountain Course begonnen in de Manx Grand Prix.
 
De Classic TT loopt ondertussen sinds 2013 en vestigde zich snel als 's werelds belangrijkste wegrace-evenement voor klassieke racemotoren, en trok sinds het begin een groot aantal sterrijders en exotische machines aan.
 
Bij de beoordeling wordt rekening gehouden met een aantal factoren die verband houden met de succesvolle uitvoering van de evenementen, waaronder de organisatiestructuur, operationele middelen en veiligheidsrisicobeheer, evenals planning, duur van het evenement, raceklassen, marketing en communicatie. 

De beoordeling zal ook de impact beoordelen die het organiseren van deze evenementen heeft op de lokale gemeenschap. De Manx Motor Cycle Club en de Isle of Man Department for Enterprise zetten zich in om duurzame evenementen te organiseren die levensvatbaar zijn in een postpandemische wereld. 

De verwachting is dat als er wijzigingen worden aangebracht die van invloed zijn op de evenementen in 2022, deze tegen het einde van het lopende kalenderjaar zullen worden gecommuniceerd.
 

Peter Maddocks, voorzitter van de Manx Motor Cycle Club:
"De wereld is veranderd en blijft veranderen in het licht van de Covid-19-pandemie en we moeten voorbereid zijn om ons aan te passen als we deze evenementen in 2022 terugbrengen na een onderbreking van twee jaar om hun succes en duurzaamheid in de toekomst te garanderen."