Zoeken

Michael Dunlop met Tyco BMW in zee

27 maart 2018
Na een jaar met Suzuki te hebben geracet is Michael Dunlop dit jaar weer met BMW in zee gegaan. De 28-jarige coureur uit Noord Ierland heeft een contract getekend met Tyco BMW, zo heeft het team vandaag bevestigd.

Telg uit de Dunlop dynastie Michael Dunlop rijdt dit jaar de TAS Racing geprepareerde Tyco BMW S1000RR in de RST Superbike TT en PokerStars Senior TT van de jaarlijkse Isle of Man TT, evenals de North West 200 en Ulster Grand Prix. 

Met de switch van Suzuki naar BMW heeft Dunlop zich meteen weer gepositioneerd als dé favoriet voor de overwinning. Afgelopen jaar schreef hij weliswaar de tot 4 ronden ingekorte Senior TT op naam, maar kwam niet aan zijn rondetijd uit 2016, toen hij in raceweek tot twee maal toe een rondetijd zette onder de 17 minuten - de enige coureur die dat tot op heden is gelukt.

Zo succesvol als Michael Dunlop als coureur is, met inmiddels 15 TT overwinningen op naam, is TAS Racing dat als team. Het in Noord Ierland gevestigde team van vader en zoon Hector en Phillip Neill heeft tot op heden 27 North West 200 en 18 TT overwinningen behaald. 

Phillip Neill - team manager:
Het heeft even geduurd voordat we tot elkaar zijn gekomen, maar ik ben erg blij aan te kunnen kondigen dat Michael Dunlop en TAS Racing/Tyco BMW in 2018 eindelijk samen zullen gaan werken. Michael en ik hebben al verscheidene keren hierover gediscussieerd en ik ben er in alle eerlijkheid dan ook van overtuigd dat het vroeger of later tot stand had moeten komen. 
Mijn vader en ik zijn, samen met de andere jongens van TAS Racing, erg verheugd en kijken uit naar de uitdaging. Dit was ons niet gelukt zonder de partners van Tyco en BMW Motorrad, ook zij zijn beide extreem happy een overeenkomst met Michael Dunlop voor 2018 aan te zijn gegaan.

Michael Dunlop:
Tyco BMW en ik hebben het hier al vaker over gehad maar het was er nog nooit van gekomen, maar dit jaar viel alles op z'n plaats. Ik denk dat het goed voor ons beide is om samen te werken en ik denk dat we beide goede ideeën op tafel kunnen brengen. Ik kijk er naar uit om te zien wat dit gaat opleveren.