Zoeken

McGuinness op MD Racing Honda in Supersport TT

22 maart 2018
We denken niet dat er iemand is die deze aan had zien komen. John McGuinness rijdt dit jaar de Supersport TT op de MD Racing Honda CBR600RR van aartsrivaal Michael Dunlop.

Na de 2017 Isle of Man TT te hebben moeten missen als gevolg van een serieuze crash met de nieuwe Honda CBR1000RR Fireblade SP2 in de training voor de North West 200 zal McGuinness dit jaar weer z'n opwachting gaan maken in 's werelds meest roemruchte stratenrace. 

Naast de Superbike en Senior TT, die hij voor Norton gaat rijden, en de Lightweight TT op de door Fyan Farquahar geprepareerde KMR/IEG Kawasaki, is McPils voor de twee Supersport TT races met rivaal Michael Dunlop in zee gegaan, die voor hem een Honda CBR600RR heeft geprepareerd. 

Hoewel Dunlop en McGuinness meer als de kanshebbers op de 1000cc machines worden gezien hebben beide coureurs in het verleden ook in de 600cc Supersport goede resultaten gehaald. Dunlop won de race het afgelopen jaar op een -oud model- Yamaha YZF-R6, terwijl McPils in 2005 en 2006 met Yamaha en Honda op het hoogste podest stond.

Sinds 2010 heeft McGuinness gereden in de kleuren van Padgetts Racing en meest recent het Jackson Racing Team en finishte daarmee de laatste acht races in de top 5. Zijn snelste rondetijd stamt uit 2016, toen hij een gemiddelde snelheid van 127.210 mijl per uur zette - de op vier na snelste tijd op de Mountain Course. 

Het ronderecord staat op naam van Michael Dunlop, die in 2013 - het jaar dat hij de dubbelzege in de Supersport TT op naam schreef - de Mountain Course in een gemiddelde snelheid van 128.667 mijl per uur deed, destijds ook op een Honda CBR600RR. Het laatst reed Dunlop op een Honda in 2015, daarna maakte hij de overstap naar Yamaha, om nu dus weer terug te keren naar de CBR600RR.

John McGuinness:
Ik ben erg verheugd om Michael's motor dit jaar tijdens de TT te rijden. Wat begon als een grapje tussen ons heeft ertoe geleid dat hij voor mij een machine is gaan prepareren. Ik ben een grote fan van Michael zowel als rijder als voor dat hij zelf zijn eigen teams heeft gerund en vanuit zijn busje de fabrieksteams heeft weten te verslaan. De naam Dunlop heeft een grote betekenis voor de fans van de TT en als zelf een fan kan ik niet wachten om die naam dit jaar tijdens de TT te vertegenwoordigen. We hebben samen 38 TT overwinningen op naam staan en weten dus wat ons te doen staat, en ik ben ervan overtuigd dat ons dat gaat lukken.

Michael Dunlop:
Ik heb nooit echt plannen gehad om voor anderen motoren te bouwen, maar toen ik er met John over in gesprek raakte dacht ik dat het een goed idee was en kon ik geen nee zeggen. Het is goed voor mijn team en wie je ook bent, de man heeft 23 TT overwinningen op naam staan dus valt er altijd wat te leren wanneer hij samen met je aan het werken is. Mensen zien hem niet als een 600cc coureur, maar hij heeft veel races gewonnen en heeft vaak met een 600cc machine op het podium gestaan, en hij krijgt van mij nu een machine waarmee hij kan winnen.