Zoeken

John McGuinness tekent voor Kawasaki

11 januari 2020
Drie jaar geleden leek z'n carrière over en uit, maar John McGuinness weet voorlopig nog niet van ophouden. De 23-voudig TT winnaar rijdt dit jaar de North West 200 en de Isle of Man TT voor het BSB kampioenschap winnende team Quattro Plant Bournemouth Kawasaki.

 

Dat 40 tegenwoordig het nieuwe 30 is bewijst niet alleen Valentino Rossi, maar ook John McGuinness die op de leeftijd van 47 jaar met Kawasaki een nieuw avontuur is aangegaan. Het is trouwens niet de eerste keer dat McPils voor Kawasaki rijdt, in 2004 finishte hij op de tweede plaats in de Ulster Grand Prix op een Hawk Racing Kawasaki. 

Het is echter wel voor het eerst dat McGuinness de North West 200 en de Isle of Man TT op een Kawasaki zal doen. In zijn illustere carrière (dit seizoen viert McGuinness zijn 30-jarig jubileum) stond de Morecambe Missile 47 keer op het podium, waarvan 23 keer op het hoogste podest. Ook zijn resultaten in de North West 200 met 6 overwinningen en 21 podiums niet minder indrukwekkend.

Die North West 200 leek drie jaar geleden nog het einde van zijn carrière te zijn, toen hij in de training met de nieuwe controversiële Fireblade onderuit ging en daarbij naast enkele gebroken ribben en ruggenwervels bijna zijn been verbrijzelde. 

Het ongeluk was veroorzaakt door een fout in de electronica van de speciale racekit. (Nadat teamgenoot Guy Martin tijdens de training van de Isle of Man TT eveneens door een technisch mankement crashte trok Honda zich dat jaar trouwens officieel terug.)

In 2018 kondigde McGuinness zijn terugkeer aan met Norton als teamgenoot van Josh Brookes, maar zijn herstel duurde veel langer dan gehoopt en verwacht, waardoor meer dan een parade rondje op de Norton SG4 er niet in zat voor McGuinness. Later dat jaar maakte hij z'n rentree in de 2018 Classic TT op de 500cc Paton, afgelopen jaar keerde hij met Norton terug in de Isle of Man TT, maar zonder succes. 

Voor 2020 heeft McGuinness getekend voor Quattro Plant Kawasaki, waarmee de 47-jarige coureur uit Morecambe weer tot de serieuze kandidaten voor de overwinning mag worden gerekend.