Zoeken

Ian Hutchinson en Lee Johnston naar Honda Racing Team

11 december 2017
Na een ronduit teleurstellend 2017 seizoen heeft Honda Motor Europe voor het komende Road Racing seizoen een compleet nieuw team aangekondigd. Het Britse succesvolle Honda team heeft niemand minder dan zestienvoudig TT winnaar Ian Hutchinson gestrikt, als teamgenoot van de eveneens nieuwe Lee Johnson.

Honda had zich afgelopen seizoen het debuut van de nieuwe Fireblade SP2 in het dreamteam met John McGuinness en Guy Martin ongetwijfeld vast anders voorgesteld. Niet alleen was de motor gedurende het hele seizoen verre van competitief, tijdens de training van de North West 200 liep John McGuinness een ernstige beenbreuk op waarvan hij nog steeds herstellende is.

John's crash was het gevolg van het gas dat onverwacht had geblipt, waarna Honda zich uit de NW200 terugtrok en voor de Isle of Man TT switchte naar de Motech ECU van het BSB. In de trainingsweek van de TT had Guy Martin de meest bizarre crash als gevolg van een valse neutraal, waarna het team zich opnieuw terugtrok. In Spanje werd daarna volop getest voor de resterende wedstrijden van het seizoen, maar toen duidelijk werd dat de Fireblade SP2 niet competitief was trok Honda zich voor de rest van het seizoen definitief terug.

Met McGuinness nog steeds niet van zijn gemene beenbreuk hersteld en Martin zijn helm wat Road Racing betreft aan de wilgen gehangen moest het team op zoek naar twee nieuwe coureurs. Zowel Ian Hutchinson als Lee Johnston zijn geen vreemden wat Honda betreft, Hutchy behaalde zijn 5 overwinningen uit 5 wedstrijden in 2010 voor het Padgetts Honda Team, terwijl Johnston het afgelopen seizoen in eerste instantie zou gaan rijden op de ex-Hayden Superbike in een Ten Kate team. Johnston heeft ook nauw met het Honda Endurance Team samengewerkt, waarvoor hij de reserverijder was voor de 24 uurs van Le Mans.

Ian Hutchinson
Ik kijk er echt naar uit om bij Honda Racing te beginnen, het is een nieuwe uitdaging en een frisse start voor mij. Ik heb denk ik nogal wat geschiedenis met Honda, tien jaar geleden reed ik voor dit officiële team en in 2009/2010 reed ik voor Padgetts Honda en scoorde ik 5 overwinningen in een week, dus ik ken de Fireblade best wel redelijk. Ik heb de Fireblade SP2 nog niet gereden en we zullen moeten wachten tot we kunnen gaan testen, maar ik kan niet wachten om vooruitgang te boeken. Het Honda team heeft veel ervaring en succes gehad over de jaren in de TT. Het is ook mooi om te zien dat er nog steeds veel mensen in het team zitten waarmee ik in het verleden ook al heb gewerkt. Ik ben ervan overtuigd dat we het nieuwe jaar niet kunnen wachten om te beginnen en ons richten op waar we willen staan.

Lee Johnston
Ik ben oprecht verheugd het komende seizoen bij Honda Racing te zijn, zo opgewonden ben ik eerlijk waar in jaren niet geweest. Ik heb twee zware jaren gehad en het is mooi om nu alles in kannen en kruiken te hebben en me nergens meer druk om te hoeven maken, behalve op de motor rijden dan. Dat is voor mij het belangrijkste wat ik meer dan wat dan ook wilde, zodat ik geen ongewenste afleidingen heb en me puur op m'n werk kan concentreren. Ik heb de SP2 al gereden in Le Mans, waar ik de reserverijder was voor het Honda Endurance Racing Team, dus heb wat dat aangaat al een voorsprong. Ik rijd graag op de CBR, de motor past me goed en hij is niet zo groot als 'ie oogt. Ik kan niet wachten om te gaan testen in maart en het programma van volgend seizoen te starten.