Zoeken

Danny Webb verlengt contract met Penz13 voor IOMTT

22 december 2017
Voormalig Moto3 coureur Danny Webb heeft zijn contract met het Duitse Penz13 BMW Motorrad Motorsport Team verlengd. De 26-jarige Brit heeft zijn zinnen op de 2018 Isle of Man TT gezet.

Tien jaar geleden leek Danny Webb nog een gouden toekomst tegemoet te gaan in de wegrace Grand Prix, waar hij als aanstormend talent veel indruk wist te maken in de -toen nog- 125cc. Het leverde Webb in 2011 een fabriekscontract op bij Mahindra, wat resulteerde in de pole position in Valencia (de eerste pole voor Mahindra), maar daarna raakte de carrière van de jonge Brit volledig in het slop. 

De Mahindra 125cc Grand Prix racer bleek het jaar daarop alles behalve competitief, waardoor Webb het seizoen met 0 punten eindigde. Gedesillusioneerd maakte Webb de overstap naar Ambrogio Racing op een Suter Honda, maar werd halverwege het seizoen ontslagen vanwege teleurstellende resultaten. 

In 2014 switchte Webb zijn pijlen enerzijds op het British Superbike, maar maakte ook zijn debuut in de Isle of Man TT op een Kawasaki ZX-10R, waar hij de afsluitende Senior TT op een 30e plaats eindigde met een gemiddelde snelheid van meer dan 120 mijl per uur. In 2016 tekende Webb voor het Duitse Penz13 BMW Motorrad Motorsport Team.

Het afgelopen jaar begon veelbelovend, maar na een crash in de trainingseek voor de Isle of Man TT was het einde oefening: Webb lag twee maanden in de lappenmand, maar was wel tijdig hersteld voor de 2017 Classic TT.

Overtuigd van zijn kunnen selecteerde het Penz13 team Webb voor de Bol d'Or 24-uurs race, waar hij samen met Markus Reitenberger en Alessandro Polita zelfs om de overwinning streed  en de wedstrijd op het podium finishte. En dat terwijl noch hijzelf, noch z'n teamgenoten ooit in het donker hadden geracet. De snelste ronde van Webb was maar een fractie langzamer dan de snelste tijd van Reitenberger. 

Een week na die 24-uurs kwam Webb in actie tijdens de Joey Dunlop Open in Duitsland, waar ij de IRRC Superbike en Supersport races op naam schreef met nieuwe ronde- en racerecords. Hij rondde het seizoen af met een top 10 finish in de Macau Grand Prix. Reden genoeg dus voor de Duitsers om het contract met Danny Webb te verlengen.

Danny Webb:
Om eerlijk te zijn ben ik de afgelopen twee jaar niet echt gemotiveerd geweest en wist niet of ik wel met road racing door moest gaan. Het is waarschijnlijk de droom van de meeste coureurs om op WK niveau te racen en de TT te rijden, en ik heb het allebei gedaan. Maar gaandeweg het seizoen bij Penz zijn voor mij dingen echt gaan veranderen. Het seizoen begon niet zoals ik had gewild en toen was er nog die stomme crash in de TT, maar toen het team me vroeg voor de Bol d'Or was ik superblij. Ik kan ze niet genoeg danken voor deze kans die ze me hebben gegeven. Ik heb altijd geweten dat ik het in me heb, dus wilde ik bewijzen dat ik net zo snel kan zijn op de zware machines. Met het succes in Frohburg de week daarna voelde het alsof ik was gereboot en wist ik meteen dat ik dit voort wilde zetten en alles hiervoor wil investeren. Ik heb lange tijd niet zoveel zelfvertrouwen gehad en ik twijfelde dan ook niet om bij deze club te blijven.

Rico Penzkofer:
Ik ben ervan bewust dat het in de toekomst een uitdaging kan worden om Danny in het team te houden, want ik ben er zeker van dat hij door de teams in de gaten wordt gehouden. Ik ben er echter ook zeker van dat veel andere teams hem niet kunnen geven wat hij nodig heeft en hem deel van de familie maken. Ik had dan ook niet gelukkiger kunnen zijn dan de relatie met hem nog een jaar voort te zetten en de komende uitdagingen aan te gaan.