Zoeken

Triumph hoofdsponsor 2021 1000 DUNAS rally

12 augustus 2021
De start van de rally staat pas eind november gepland, maar in Spanje zijn ze nu al beginnen met aftellen voor de derde editie van de 1000 DUNAS, naar eigen zeggen de veiligste motorrally ten wereld. Triumph Motorcycles is aangetrokken als officiële sponsor van de rally.

De derde editie van de 1000 DUNAS raid wordt naar verwachting een van de krachtigste die ooit is uitgevoerd. Ondanks dat de race met 5 weken moest worden uitstellen om de veiligheid van het evenement te garanderen, laat de rally volgens de organisatie maar weer eens zien dat er geen obstakel is dat je kan beletten je passie levend te houden. 

Na de gedwongen pauze in 2020 is het project onder leiding van Miguel Puertas, ex-Dakar-rijder en sportief directeur van de 1000 DUNAS, dit jaar zelfs versterkt door de steun van het beroemde Britse motorbedrijf Triumph. De raid, die op 27 november in Granada begint, doorkruist de meest dorre gebieden van Marokko op exclusieve motorroutes om de Merzouga-woestijn te bereiken, voordat hij op 4 december terugkeert naar de Andalusische stad.

De 1000 DUNAS-familie geniet al sterke steun van RACERED, het Italiaans-Spaanse bedrijf voor premium uitrusting voor motorrijders. Een merk geboren in 2013 op basis van een volledig handgemaakte 'Made in Italy'-filosofie, de kenmerken zijn vakmanschap en uitstekende aandacht voor detail. De motorrally is voor RACERED de perfecte gelegenheid om de nieuwe collectie Enduro-broeken te testen, die binnenkort beschikbaar zijn.

Volgens de organisatie is sinds de eerste editie het startveld aan het groeien, wat voor Triumph een goede reden is geweest zich op alle niveau's als officiële sponsor te verbinden. Eerder dit jaar kondigden de Britten aan het gamma richting offroad (en offroad motorsport) uit te gaan breiden.

Sinds de start in 2018 heeft de 1000 DUNAS rally zijn status als het veiligste woestijnmotoravontuur ter wereld bevestigd. Met de traject dat exclusief voor motorfietsen is ontworpen, wordt de nadruk gelegd op de navigatievaardigheden van de renners (met behulp van Roadbook of GPS) en veerkracht, waarbij de hoge gemiddelde snelheden worden vermeden die vaak worden gezien in andere tests.

Daarom is deze rally, waar nog enkele plaatsen beschikbaar zijn, ongetwijfeld een ervaring waarbij je je eigen persoonlijke grenzen verlegt. Van degenen die net zijn begonnen in de racewereld tot experts die hun navigatievaardigheden willen verbeteren of zich willen voorbereiden op andere races, het is geen toeval dat rijders van 9 verschillende nationaliteiten hun plaats al hebben bevestigd om aan dit onvergetelijke avontuur te beginnen.

Het is een unieke kans voor gepassioneerde offroad-enthousiastelingen, ongeacht het type motorfiets dat ze tot hun beschikking hebben, omdat ze zich overal gesteund zullen voelen door een organisatieteam van meer dan 50 mensen. Dit zal zeker een onvergetelijke gelegenheid zijn voor alle betrokkenen, vooral voor beginners, omdat ze de kans krijgen om dit avontuur te delen met meer ervaren ruiters. Kortom, het is een van de meest intense, uitdagende en verrijkende levenservaringen die beschikbaar zijn op planeet Aarde.

De 1000 DUNAS-aanval vertrekt op 27 november vanuit Granada en keert op 4 december terug door de duinen van de Merzouga-woestijn. Het evenement bereidt zich voor op een 2021-editie die bij elke stap groeit en die zeker vol spanning zal zijn voor alle deelnemers en hun dierbaren, die de dagelijkse samenvattingen van de race kunnen volgen en op de hoogte kunnen blijven van hoe het allemaal gaat .