Zoeken

Mirjam Pol goes theater

23 februari 2020
Neerlands enige vrouwelijke motorcoureur in de roemruchte Dakar rally Mirjam Pol goes theater. Vrijdag 13 maart geeft Pol een lezing over haar 2020 Dakar in het Kulturhus in haar geboortedorp Dorne.

 

In de loop der jaren heeft Mirjam Pol de nodige ervaringen opgedaan in het openbaar spreken. Als enige Nederlandse vrouwelijke motorcoureur neemt ze al jaren deel aan de zwaarste rally ter wereld; Le Dakar. Vol passie vertelt zij tijdens haar presentaties wat haar motivatie is om haar doel te bereiken. Ze durft boven het maaiveld uit te steken om tot haar prestaties te komen, zonder af te doen aan haar nuchtere kijk op het leven.

Dakar 2020 was in meerdere opzichten een bijzondere editie met de nodige ups en downs. Mirjam Pol behaalde haar beste klassering ooit, maar dit werd overschaduwd door het verlies van twee van haar collega-motorrijders. Haar motor is ondertussen terug uit Saudi-Arabië, dus vond zij het hoog tijd om nog eens goed terug te blikken.

Mirjam Pol: 
“Afgelopen januari werd ik in mijn geboortedorp Borne gekozen tot ‘Sportvrouw van het jaar’. Ik geef regelmatig presentaties maar die zijn nooit toegankelijk voor derden en ik krijg dagelijks, bij ons aan de pomp, in het dorp, op trainingen en wedstrijden, op evenementen, noem maar op, de meest uiteenlopende vragen over de Dakar. Daardoor ontstond het idee om dit jaar bij ons in het dorp een presentatie-avond te houden voor iedereen die geïnteresseerd is.” 

Mirjam Pol neemt haar publiek mee naar Saudi-Arabië, waar ze een kijkje achter de schermen geeft van de Dakar Rally. Vol passie en humor vertelt zij over de mentale en fysieke uitdagingen onderweg. Problemen moeten worden opgelost en doelen moeten worden bijgesteld. 

Niet alleen kan Mirjam met een aanstekelijk enthousiasme vertellen over alles wat ze heeft meegemaakt, ze heeft ook de unieke gave om grote problemen klein te maken. Pijn is altijd tijdelijk. Even de weg kwijt, ach zo zie je nog eens wat en aangereden door een auto? Ja, maar er was gelukkig niet zoveel kapot. 

Mirjam Pol over de Dakar-presentatie: 
“Wij gaan er een mooie avond van maken en ik hoop dat de gasten zullen genieten van mooie, indrukwekkende en soms ook heftige beelden en verhalen van de afgelopen Dakar 2020. Wat je mag verwachten? Een kijkje achter de schermen. Op televisie wordt een dag van ons samengevat in ongeveer anderhalve minuut. En er gebeurt natuurlijk nog zoveel meer. We gaan het over de problemen onderweg hebben, een stukje voorbereiding, het leven in het bivak, navigeren en nog heel veel meer.”

Informatie over deze avond
Mirjam Pol, Dakar 2020: de andere kant van de medaille
Vrijdag 13 maart, aanvang 19:30 uur. Theaterzaal van het Kulturhus in Borne. 
Kaarten vooraf te bestellen, geen kaartverkoop op de avond zelf aan de balie.  
Kaarten zijn €10,- incl. pauzeconsumptie en verkrijgbaar via: https://www.kulturhusborne.nl/Agenda/Mirjam-Pol