Zoeken

2021 Dakar winnaar Kevin Benavides tekent voor KTM

10 april 2021
KTM heeft regerend Dakar kampioen Kevin Benavides bij Honda weggekaapt. De 32-jarige Argentijn heeft een meerjarig contract getekend met het Red Bull KTM Factory Racing Team, dat 18 jaar op rij de ongeslagen koning van de Dakar rally is geweest.

Het heeft ze bij KTM niet lekker gezeten, om na 18 edities ongeslagen te zijn nu twee jaar op rij de winst van de prestigieuze Dakar rally naar Honda te hebben zien gaan. Om te voorkomen dat Honda er in 2022 drie-op-een-rij van gaat maken hebben de Oostenrijkers nu Kevin Benavides bij Big Red weggekaapt

"Ik voel me zo opgewonden om bij het Red Bull KTM-team te komen, het is een grote, grote verandering voor mij", zegt Kevin Benavides over de deal. "Als Dakar-kampioen is de verhuizing een belangrijk nieuw hoofdstuk in mijn racecarrière."

Benavides zal dit seizoen het FIM Cross-Country Rallies Wereldkampioenschap racen met zijn nieuwe team, voorafgaand aan de Dakar Rally van volgend jaar.

"Ik ben altijd een fan geweest van KTM-motoren, van Red Bull en van hoe het team is georganiseerd", aldus Benavides. "Ik geloof echt dat dit de beste keuze voor mij is om verder te racen en te kunnen uitdagen voor meer Dakar-overwinningen en de titel van het Wereldkampioenschap."

Benavides maakte zijn overstap naar rally-raid na succes op een enduromotor en eindigde als vierde in het Enduro Junior Wereldkampioenschap, iets minder dan 10 jaar geleden. Hij volgde dit resultaat vervolgens op met tal van nationale kampioensoverwinningen.

Als huidig ​​Dakar-kampioen is Benavides momenteel een van de populairste rijders in rally-raid. De Argentijn is in het verleden ook tweemaal runner-up geweest, in het FIM Cross-Country Rally Wereldkampioenschap 2017 en de Dakar Rally 2018.

Benavides legde uit: "Het doel voor dit jaar is om te proberen me zo snel mogelijk aan de motor aan te passen en alle mensen in het nieuwe team te leren kennen, zodat ik me op mijn gemak voel en me kan concentreren op het rijden."

Na het winnen van 18 opeenvolgende edities van de Dakar tussen 2001 en 2019, doet Red Bull KTM Factory Racing er alles aan om weer aan de top te komen. Het samenstellen van de sterkst mogelijke line-up van rijders is een deel van de puzzel, naast het voortdurend testen en verbeteren van hun KTM 450 RALLY-motor.

Jordi Viladoms, KTM Factory Racing Team Manager zei: "Ons rallyprogramma kent een aantal veranderingen, aangezien we ons richten op de toekomst en onze doelen om het Wereldkampioenschap te winnen en de Dakar-titel terug te brengen naar Oostenrijk."

Benavides 'regelrechte snelheid, ervaring en honger naar toekomstige overwinningen complimenteren het ethos en de visie van het team, en hij zal de komende dagen beginnen met een programma van testen en vertrouwd maken met de KTM 450 RALLY-machine.

Benavides voegde toe: "Vooruitkijkend naar volgend jaar, zou het uiteindelijke doel zijn om back-to-back Dakars te winnen. Om nu terug te zijn op een KTM en in het Red Bull KTM Factory Racing rallyteam is een droom en een echte eer. Ik ben erg dankbaar voor de kans en kan niet wachten om te gaan racen! "

Benavides zal zijn debuut maken voor Red Bull KTM Factory Racing tijdens de Rally Kazachstan in juni, de eerste ronde van het FIM Cross-Country Rallies Wereldkampioenschap 2021.