Zoeken

Zondag 29 maart eerste MotoGP Virtual Race

25 maart 2020
Nu de start van het MotoGP seizoen nog wel even op zich laat wachten is Dorna op plan B overgestapt. Zondag aanstaande zal er voor het eerst dit seizoen worden geracet, hoewel niet in real life maar digitaal: de eerste MotoGP Virtual Race.

Als een doekje voor het bloeden, als het dat al zal zijn, heeft Dorna voor zondag 29 maart een eerste MotoGP Virtual Race aangekondigd. Ofwel, een MotoGP race waarbij de coureurs vanachter hun controllers het gevecht met elkaar aan zullen gaan in het officiële MotoGP 19 videospel van game-ontwikkelaar Milestone. 

De virtuele race over een lengte van 6 ronden wordt verreden op het circuit van Mugello. Voor aanvang van de race is er eerst een kwalificatiesessie in time-attack mode waar de startopstelling wordt bepaald. 

De kwalificatie en race worden in volle lengte uitgezonden op zondag 29 maart om 15:00 uur, op onder andere Eurosport in Nederland en MotoGP.com, evenals social media platforms als YouTube, Instagram en Facebook (via de MotoGP pagina's). 

De MotoGP coureurs die aan de virtuele race zullen deelnemen zijn Alex en Marc Marquez van het Repsol Honda Team, Monster Energy Yamaha MotoGP coureur Maverick Vinales, Aleix Espargaro van Aprilia Racing Team Gresini, beide Team Ecstar Suzuki coureurs Alex Rins en Joan Mir, Petronas Yamaha SRT coureur Fabio Quartararo, Red Bull KTM Tech 3 rijders Iker Lecuona en Miguel Oliveira en Pramac Racing's Francesco Bagnaia. 

Valentino Rossi was in eerste instantie ook bevestigd, maar heeft toch van de virtuele race afgezien.