Zoeken

Zarco vervangt Nakagami laatste 3 races dit seizoen

16 oktober 2019
In de wandelgangen ging het gerucht al sinds een week, maar nu is het officieel: Johann Zarco is weer terug in de MotoGP. De 2017 MotoGP Rookie van het seizoen vervangt de laatste drie wedstrijden van het seizoen Takaaki Nakagami, die vanwege een schouderblessure onder het mes moet.

Het was al enige tijd bekend dat Takaaki Nakagami na z'n thuiswedstrijd in Motegi een schouderoperatie zou ondergaan, vanwege een schouderblessure opgelopen eerder dit seizoen. En met de verplichting om als team dan een andere rijder in te zetten moest bij LCR voor een alternatief worden gezocht. Met Zarco door KTM aan de kant gezet lag het voor de hand om met de 29-jarige coureur uit Nice in zee te gaan.

Teammanager Lucio Cecchinello stelde HRC directeur Testuhiro Kuwata en Team Manager Alberto Puig voor om Zarco als vervangende rijder aan te stellen en kreeg groen licht, waarna contact met de tweevoudig MotoGP wereldkampioen werd gezocht. Met ook groen licht van KTM kon de deal rond worden gemaakt.

Lucio Cecchinello, LCR Honda Team Principal:
Natuurlijk balen we dat Nakagami gedwongen is om de laatste drie wedstrijden van het seizoen te moeten missen, maar van de andere kant weten we dat blessures bij de sport horen. Ik legde HRC directeur Tetsuhiro en Team Manager Alberto Puig het idee voor om Zarco te benaderen als vervanger van Takaaki en zij gaven me groen licht. Toen ik Zarco contacteerde was hij meteen geïnteresseerd en samen hebben we aan elke stap van dit project dat tot Valencia zal duren gewerkt. Van onze kant willen we Johann maximaal ondersteunen, een rijder die immens talent en professionalisme heeft laten zien in zijn carrière. 

Johann Zarco:
We een kans om de laatste races van het seizoen op de LCR Honda IDEMITSU machine te rijden. Ik ben erg dankbaar voor deze kans, en ik zal mijn best doen om goede resultaten  neer te zetten en van de tijd te genieten, omdat dit wel eens de laatste races zijn die ik voorlopig kan doen. Ik wil KTM danken dat ze me hebben laten gaan zodat ik deze races op een andere motor kan rijden. Laten we zien wat ik kan doen. Om te beginnen weet ik dat ik van Phillip Island houd, het is een snel circuit en ik denk dat het gevoel goed zou kunnen zijn. Duimen draaien dat het zo is, en zien wat mogelijk is. Het doel is om een goed tempo te rijden en wat van mijn goede gevoel dat ik voorheen had terug te vinden.