Zoeken

Yamaha tekent Andrea Dovizioso voor 2021-2022

16 september 2021
Ze hadden het al aangekondigd, maar nu is het officieel: Andrea Dovizioso is terug in de MotoGP. De 3-voudig vice-wereldkampioen rijdt het resterende deel van 2021 en het gehele 2022 MotoGP seizoen voor het Yamaha satellietteam.

Zelf heeft hij vanaf het begin gezegd alleen terug te willen keren naar de MotoGP als hij de beschikking zou krijgen over een fabrieksmachine en precies dat is de concessie die Yamaha heeft gedaan om Andrea Dovizioso over de streep te trekken. 

Eerder had Yamaha aangegeven het satellietteam in 2022 enkel van B-spec machines te voorzien, maar hoewel Dovizioso het resterende deel van het 2021 seizoen met de twee 'Morbidelli' machines zal rijden krijgt hij in 2022 de beschikking over een factory-spec YZR-M1 met volledige fabrieksondersteuning. 

Lin Jarvis, Managing Director Yamaha Motor Racing:
“We zijn verheugd dat een MotoGP-ster en talent als Andrea zich bij de Yamaha-line-up voegt. We heten hem van harte welkom in de Yamaha MotoGP-groep als een zeer belangrijk lid van ons MotoGP-programma.

“We bevinden ons dit jaar in ongekende omstandigheden die hebben geleid tot totaal onverwachte problemen met de rijder voor beide Yamaha-teams. We hebben enkele onvoorziene en ongelukkige gebeurtenissen meegemaakt, maar we hebben de problemen kunnen omzetten in nieuwe kansen.

“Andrea is een korte sabbatical weggeweest uit de MotoGP, maar we zijn er zeker van dat een rijder van zijn kaliber snel zijn snelheid terug zal vinden. We kijken er echt naar uit om met hem samen te werken als lid van Yamaha's satellietteam en we zullen hem op alle mogelijke manieren ondersteunen."


Andrea Dovizioso:
“Racen met Yamaha is altijd mijn droom geweest en daarom heb ik geen twee keer na hoeven te denken toen de kans zich voordeed, hoewel ik weet dat het een zware uitdaging voor mij wordt.

"Ik heb veel dingen te leren: een nieuwe fiets, een nieuw team, een nieuw werkend systeem. Het is een grote uitdaging die begint bij Misano, mijn thuis GP. Dit maakt het nog spannender. Ik kan het niet wachten om aan boord van mijn M1 te zijn!”