Zoeken

VR46 tekent 3-jarig contract met Ducati MotoGP

24 juni 2021
Het afgelopen weekend op de Sachsenring werd al gezegd dat de deal aanstaande zou zijn, maar nu is het officieel: VR46 heeft een 3-jarig contract getekend met Ducati en een 5-jarig contract met Dorna voor deelname in de MotoGP.

De deal met VR46 betekent dat Ducati het volgend jaar in de MotoGP met maar liefst 8 machines aan de start zal staan, waarbij de rijders van de satellietteams ook rechtstreeks bij Ducati onder contract staan. 

Eerder deze maand werd al de deal met Gresini Racing aangekondigd, dat na 7 jaar als Aprilia fabrieksteam te hebben gediend in 2022 het tweede Ducati satellietteam wordt. Als derde satellietteam is daar nu dus VR46 aan toegevoegd, hoewel de pikorde tussen de drie teams voor ons nog niet duidelijk is.

Het VR46 Riders Academy project dat in 2013 door Valentino Rossi werd gestart om jong talent in Italië te ondersteunen heeft in 8 jaar tijd een constante groei doorgemaakt, van Moto3 naar Moto2 en dit jaar de MotoGP met Sky Racing en Luca Marina als rijder, die rechtstreeks bij Ducati onder contract staat. 

Het Aramco Racing Team VR46 zal met twee motoren op de startgrid staan, waarbij de rol van teammanager door Pablo Nieto zal worden ingevuld, die sinds 2015 verbonden is met de talenten van de VR46 Riders Academy en Sky Racing Team VR46 in Moto3 en Moto2.

De overeenkomst consolideert de samenwerking tussen VR46 en Tanal Entertainment Sport & Media, de joint venture met Saudi Aramco en maakt deel uit van de investeringsplannen van Tanal Entertainment Sport&Media met betrekking tot Saudi Vision 2030. 

Deze omvatten grote stedelijke projecten gekoppeld aan het merk KSA New Cities, onderzoek en technologische avant-garde met de betrokkenheid van MAIC Technologies, KMHG en andere internationale partners en projecten gericht op duurzaamheid, ook in de motorsportsector.

Alessio Salucci, VR46 Riders Academy
"We zijn verheugd aan te kondigen dat we in 2022 in de MotoGP zullen racen met een team van twee rijders in de kleuren van de VR46. Een reis die iets meer dan acht jaar geleden begon met de start van de VR46 Riders Academy, een prachtig avontuur gedeeld met Sky, een lange en veeleisende reis, maar vol voldoening en waar we erg trots op zijn. 

Deze mijlpaal heeft echt een unieke betekenis, maar het is geen eindpunt. Jaar op jaar zijn we sinds 2013 gegroeid en hebben mooie successen gehad in de Moto3 en Moto2, waar we jong talent hebben mogen ondersteunen in hun groeipad naar de MotoGP. Dat zou niet mogelijk zijn geweest zonder Carmelo Ezpeleta, die altijd in dit project heeft geloofd, en met Ducati voor het vertrouwen dat het in ons heeft gesteld voor de toekomst."


Carmelo Ezpeleta, CEO van Dorna Sports
"Het genoegen hebben om het VR46-team in 2022 in de MotoGP-categorie te verwelkomen, is opwindend voor zowel fans over de hele wereld als voor de MotoGP-paddock, die Valentino Rossi's ongelooflijke carrière en de groei van de VR46 Riders Academy vanaf het begin hebben gevolgd. Valentino is en zal blijft een zeer belangrijk onderdeel van het FIM MotoGP Wereldkampioenschap en nu zijn team arriveert in de MotoGP, zal zijn verbluffende erfenis nieuwe generaties rijders en fans blijven inspireren. We heten hen welkom in de koningsklasse en kijken uit naar veel grote successen in de toekomst.”

Luigi Dall'Igna, algemeen directeur Ducati Corse
“We zijn erg blij dat we deze overeenkomst met VR46 voor de komende drie jaar hebben bereikt. De VR46 Riders Academy heeft altijd serieus en met grote professionaliteit gewerkt, waardoor veel rijders de kans kregen om ervaring op te doen in de Moto2 en Moto3. VR46 kan trots zijn om drie zeer getalenteerde jonge rijders naar de MotoGP te hebben gebracht. 

VR46 heeft ook laten zien dat het zijn team in Moto3 en Moto2 met competentie en succes weet te managen en daarom zullen we ernaar streven maximale technische ondersteuning te bieden aan hun nieuwe team in MotoGP, ervan overtuigd dat we in VR46 een ambitieuze en gemotiveerde partner hebben gevonden zoals ons, met het gemeenschappelijke doel om samen geweldige resultaten te behalen."