Zoeken

Succesvolle test Dovizioso Aprilia RS-GP, tweede test in Mugello

14 april 2021
De 3-daagse test die Andrea Dovizioso vandaag in Jerez heeft afgerond op de Aprilia RS-GP heeft naar meer gesmaakt. Over een kleine maand volgt een tweede (2-daagse) dichter bij huis, op het circuit van Mugello.

Het waren drie dagen om met elkaar én het circuit van Jerez kennis te maken, aldus Aprilia in het vandaag verstuurde persbericht. 

Tijdens de 3-daagse test, die van 12 tot 14 april op het circuit van Jerez plaatsvond (en waar behalve Aprilia ook Yamaha, Honda en KTM met hun testrijders aanwezig waren), ging veel tijd naar het (noodzakelijke) wennen aan de RS-GP. 

Gedurende de drie dagen raakte Andrea progressief en positief bekend met de racer die volledig nieuw voor hem was, en was hij volgens Aprilia in staat om het team behoorlijk veel feedback te geven. 

Met zijn rigoureuze en analytische denkwijze onderzocht Andrea elk onderdeel van de RS-GP: het blok, de elektronica, het rijwielgedeelte en de aerodynamica, waarbij hij waardevolle aanwijzigingen gaf en aanpassingen aan het basispakket op tafel legde waardoor zijn performance en vertrouwen constant verbeterde.

In de 3 dagen heeft Dovizioso geen time-attack gedaan, omdat enerzijds de vele aanpassingen die continue werden gedaan dat niet toeliet en anderzijds omdat het geen doel van de test was. 

Afgelopen weekend hield Dovizioso's manager nog z'n lippen stijf op elkaar voor wat betreft toekomstige samenwerking, maar in het persbericht werd vandaag een vervolg aangekondigd. 

Aprilia Racing en Andrea Dovizioso zullen het ontwikkelingswerk van de RS-GP over een maand verder zetten tijdens een 2-daagse test op 11 en 12 mei in Mugello, waar Andrea op een circuit met totaal andere karakteristiek zal rijden met de RS-GP die op zijn bevindingen is aangepast. 

Andrea Dovizioso:
“Weer op het zadel van een MotoGP machine kruipen was best spannend en daarvoor wil ik Aprilia Racing bedanken. Dit waren drie zeer interessante dagen, grotendeels gewijd aan het vinden van de beste positie op de fiets. Samen hebben we besloten om over ongeveer een maand nog een test te doen in Mugello en ondertussen aan een paar aspecten van de motor te werken.”

Romano Albesiano - Technisch Directeur Aprilia Racing:
“Dit waren drie zeer interessante dagen, deels vanwege het plezier en de interesse in het delen van de visie die Andrea ons gaf over de MotoGP-motor. Zijn ervaring heeft ons een duidelijke en analytische methode laten zien bij het benaderen van de fijnafstelling van de fiets. We hebben oprecht met hem van gedachten gewisseld en dat waardeerden we. Ik hoop dat hij er hetzelfde over dacht."