Zoeken

Ralf Waldmann op 51-jarige leeftijd overleden

11 maart 2018
De Duitse Grand Prix legende Ralf Waldmann is zaterdagnamiddag op de leeftijd van 51 jaar plotsklaps overleden. Hoewel de precieze doodsoorzaak nog moet worden onderzocht, maar er wordt uitgegaan van een hartstilstand.

Vier maanden nadat Ralf Waldmann's voormalige teamchef Stefan Kiefer tijdens de Grand Prix van Maleisië eveneens op de leeftijd van 51 jaar als gevolg van een hartaanval het leven liet is Waldmann zelf nu eenzelfde lot ondergaan.

De Duitser werd zaterdagmiddag in het huis van zijn ouders, waar hij naartoe was gegaan om de verwarming te repareren, dood aangetroffen door zijn partner, die ongerust was geworden nadat hij niet meer was thuisgekomen en polshoogte was gaan nemen.

Waldmann maakte zijn debuut in 1986 in de 80cc, die in de 125cc overging. In de 169 Grand Prix die de Duitser reed boekte Waldmann 20 zeges, waaronder in 1991 de Dutch TT in de 125cc, en stond hij dertig keer op het podium, maar maakte het nooit tot wereldkampioen. 

Zijn grootste successen boekte Waldmann echter in de 250cc, waar hij in 1997 de titel op 2 punten aan Max Biaggi moest laten. De afgelopen twee jaar was Waldmann actief als commentator voor Eurosport.