Zoeken

Miguel Oliveira topt MotoGP test Misano dag 2

24 juni 2020
Nadat de eerste testdag van de MotoGP privé test op het circuit van Misano Pol Espargaro het snelst was geweest heeft Miguel Oliveira de tweede dag de snelste tijd gerealiseerd. De Red Bull KTM Tech 3 coureur klokte een 1'32.913 en was daarmee tweetiende sneller dan Pol Espargaro.

Het zal voor Miguel Oliveira zeker een opsteker zijn geweest de tweede testdag van de privé test in Misano de snelste tijd op de klokken te hebben gezet, maar behalve dat hij daarmee de snelste van de 4 KTM rijders was zegt het eigenlijk niets. 

Naast KTM zijn weliswaar ook Ducati en Suzuki naar het circuit aan de Adriatische Zee afgereisd, maar doen dat alleen met testrijders Michele Pirro en Sylvain Guintoli. Dan is er nog Aprilia dat ook heeft gekozen voor deze privé test met Aleix Espargaró en Bradley Smith, maar hoewel veelbelovend staat de 2020 RS-GP nog maar aan het begin van z'n ontwikkeling.

Oliveira reed de tweede dag een 1'32.913 op het 4.060 meter lange circuit. Afgezet tegen de 1'32.265 kwalificatietijd van Maverick Vinales afgelopen jaar was dat slechts 6 tiende seconde langzamer, maar daar moet wel bij worden aangetekend dat het circuit recent van een nieuwe asfaltlaag is voorzien.

Ducati testrijder Michele Pirro was bijna net zo snel als Pol Espargaró, slechts tweeduizendste scheidde de twee, waarachter Aleix Espargaró de vierde tijd neerzette. De oudste van de twee broers Espargaró was op de nieuwe Aprilia RS-GP20 een halve seconde sneller dan de dag ervoor.