Zoeken

Marc Marquez krijgt groen licht van artsen

10 april 2021
Ruim negen maanden na zijn crash keert Marc Marquez terug naar de MotoGP. De 8-voudig wereldkampioen heeft op zaterdag in Madrid groen licht gekregen van zijn doctoren, waardoor niets nog een comeback in Portimao in de weg staat.

Met een enkele tweet maakte Marc Marquez zaterdagochtend het grote nieuws bekend dat hij groen licht heeft gekregen van de doctoren om terug te keren naar de competitie. 

"Het zijn 9 zware maanden geweest, met momenten van onzekerheid en ups en downs, en nu zal ik weer in staat zijn om van mijn passie te genieten", zegt Marc Marquez in een tweet. "Ik zie jullie volgende week in Portimao."

Het nieuws dat Marc Marquez groen licht heeft gekregen van de doctoren werd niet veel later ook door het Repsol Honda Team bevestigd, zes dagen voordat de actie in Portimao begint. 

"In de evaluatie die het medisch team van Hospital Ruber Internacional vier maanden na de operatie heeft uitgevoerd op Marc Marquez, onder leiding van artsen Samuel Antuña en Ignacio Roger de Oña, en bestaande uit artsen De Miguel, Ibarzabal en García Villanueva, voor een geïnfecteerde pseudo-artrose van het rechter opperarmbeen, werd een zeer bevredigende klinische toestand gevonden, met duidelijke vooruitgang in het herstelproces."

"In de huidige situatie kan Marquez terugkeren naar de competitie, uitgaande van het redelijke risico dat inherent is aan zijn sportieve activiteit."

In hoeverre Marc Marquez het komende weekend al meteen competitief zal zijn valt nog te bezien, tijdens de eerste wintertest in Qatar zeiden talloze coureurs vanwege de lange winterstop de eerste dag weer te hebben moeten wennen aan de snelheid van de MotoGP machine, voor Marquez is die stop ruim negen maanden geweest. Daarnaast heeft hij nog nooit op Portimao gereden.