Zoeken

KTM bevestigt exit Mike Leitner als KTM MotoGP Manager

25 november 2021
Mike Leitner vertrekt als MotoGP Team Manager bij KTM, zo heeft KTM vandaag bekend gemaakt. Volgens de laatste geruchten zal Francesco Guidotti van Pramac Ducati de plek van Leitner bij KTM innemen.

KTM Factory Racing wil Mike Leitner bedanken voor zijn inzet en kennis voor hun MotoGP-programma nu de Oostenrijker terugtreedt uit zijn functie als Red Bull KTM Race Manager. De 59-jarige Oostenrijker zal zijn managementfunctie als directeur van het Red Bull KTM Factory Racing team niet langer vervullen en zal overstappen naar een adviesfunctie.

Leitner kwam oorspronkelijk bij de KTM Race Department en hielp bij de opbouw van het testteam dat in 2015 aan het KTM RC16 project begon en daarna bij het officiële Red Bull KTM MotoGP Team dat eind 2016 in Valencia voor het eerst aan de start stond.

Sinds 2017 is hij een belangrijk onderdeel van het KTM MotoGP racemanagement en de organisatie die in minder dan vijf jaar Grand Prix-competitie 5 overwinningen en 13 podiums heeft behaald. Hij speelde een belangrijke rol bij het behalen van het eerste podium toen Pol Espargaro als 3e werd geklasseerd tijdens de Gran Premio de la Comunitat Valenciana 2018. 

Tegen 2020 hield hij toezicht op de eerste overwinning van KTM, gescoord door Brad Binder in Tsjechië, evenals op verdere buit door de Zuid-Afrikaan in 2021 en de drie triomfen van Miguel Oliveira in Oostenrijk, Portugal en Catalunya in de afgelopen twee seizoenen.

Andere mijlpalen zijn onder meer de 5e plaats van Espargaro in het eindklassement van 2020, terwijl Binder aan het einde van de recente campagne van 2021 op de 6e plaats eindigde.

Pit Beirer, KTM Motorsports Director: 
“Mike is een sleutelfiguur geweest in onze missie het tegen de besten in de wereld van de wegrace motorsport op te nemen. Samen hebben we een MotoGP-structuur gecreëerd met de juiste staf en de juiste rijders die uitstekende resultaten behaalden op het toppunt van de sport. We zijn vanaf scratch begonnen met het bouwen van onze RC16 en onder zijn leiding hebben we een geweldig team samengesteld; een die de uitdaging van de MotoGP aanging.
Nu, na zeven jaar samen, hebben we besloten om ons MotoGP-leiderschap voor de toekomst te reorganiseren, en ik kan niet uitdrukken hoeveel we hem willen bedanken voor al het werk dat hij in dit project heeft gestoken. Mike heeft heel hard gepusht om ons van de achterkant van de grid naar de eerste rij te krijgen en zijn toewijding heeft een grote rol gespeeld in ons succesverhaal.”