Zoeken

Hafizh Syahrin verlengt contract met Tech3

7 juni 2018
Harizh Syahrin blijft het volgend jaar bij Tech3. De 23-jarige coureur uit Maleisië, die dit seizoen z'n debuut in de MotoGP heeft gemaakt, wordt het volgend seizoen de teamgenoot van Miguel Oliveira in het nieuwe Tech3 KTM MotoGP team.

Als eerste Maleisiër in de MotoGP heeft Harizh Syahrin het tot nu toe bepaald niet onverdienstelijk gedaan, aangetrokken als vervanger van de zieke Jonas Folger tijdens de wintertest in Thailand heeft Syahrin zich heel snel aan de MotoGP aangepast en ondanks de korte voorbereidingstijd al 3 top 12 finishes op z'n naam staan. 

De snelheid waarmee Syahrin zich aan de MotoGP - en niet te vergeten, de bepaald niet supergoed sturende Yamaha M1 - heeft aangepast heeft enorm indruk gemaakt op het door Hervé Poncharal geleide Franse team. En uiteraard KTM, waarmee Tech3 het volgend jaar zal gaan rijden. Enorm genoeg om volgend jaar in het team te blijven als teamgenoot van Miguel Oliveira, die momenteel voor KTM in de Moto2 rijdt.

Hafizh Syahrin:
Het is moeilijk voor mij om hierover te praten en het te geloven! Allereerst wil ik Hervé bedanken voor zijn vertrouwen in mij en me deze kans te geven in de Tech3 familie te blijven en deel te gaan worden van de KTM familie. Grote dank ook aan mijn manager Razlan, die me heeft geholpen mijn droom te realiseren naar de MotoGP te gaan, plus dank aan KTM om in Hervé en mij te geloven. Ik zal hard werken voor 2019 en beter voorbereid zijn. In ben onvoorstelbaar met deze kans.

Pit Beier, KTM Motorsport directeur:
We zijn erg blij dat Harizh Syahrin zijn contract met Tech3 heeft verlengd. Na zijn onverwachte move naar de MotoGP rijdt hij tot op heden een gedegen seizoen en leidt het 'Rookie of the Year' kampioenschap. Hij is verder vooral een erg professioneel en vriendelijk jong atleet. Samen met Miguel Oliveira is de rijder line-up voor ons jonge Tech3 KTM MotoGP Team nu voor volgend seizoen compleet. Ik wil ook Hafizh' manager Razlan Razali danken voor zijn vertrouwen in de nieuw te bouwen structuur Tech3 KTM. We kijken uit naar onze toekomstige samenwerking.