Zoeken

Garrett Gerloff vervangt Morbidelli tijdens Dutch TT

23 juni 2021
Na afgelopen seizoen al Valentino Rossi in de vrije training te hebben vervangen zal Garrett Gerloff het komend weekend in Assen zijn racedebuut gaan maken in de MotoGP. De Amerikaan vervangt de geblesseerde Franco Morbidelli bij PETRONAS Yamaha SRT.

Waar Cal Crutchlow als officiële test- en vervangingsrijder misschien een logischere keuze zou zijn geweest heeft Yamaha besloten om Garrett Gerloff de kans van z'n leven te geven om het komend weekend z'n racedebuut te mogen maken in de MotoGP. 

Op dinsdag maakte het PETRONAS Yamaha SRT team bekend dat Morbidelli als gevolg van een knieblessure het komend weekend in Assen niet zal rijden, maar hield in het midden of de 26-jarige Italiaan dit weekend zou worden vervangen en zo ja, door wie.

De keuze voor Garrett Gerloff is niet onlogisch. De Verenigde Staten is voor Yamaha een ontzettend belangrijke markt en dus is een Amerikaan als vervanger een logische stap. Bovendien heeft Gerloff het afgelopen seizoen een sterk debuut in het WK Superbike gemaakt. 

Afgelopen jaar maakte Gerloff z'n debuut in de MotoGP tijdens de vrijdagse vrije training van de Europese Grand Prix op Valencia, waar hij de plaats mocht innemen van Valentino Rossi, die in afwachting was van een tweede positieve PCR test.

Gerloff was wel de tweede keus. Yamaha had PATA Yamaha with Brixx WorldSBK's Toprak Razgatlioglu, momenteel tweede in het kampioenschap op 20 punten van Jonathan Rea, gevraagd, maar die wees het aanbod af omdat hij gefocust wil blijven op het 2021 kampioenschap. 

Garrett Gerloff, PETRONAS Yamaha Sepang Racing Team
“Ik kijk uit naar de kans die mij is geboden, ik ben niet iemand die een uitdaging uit de weg gaat, dus ik ben klaar om de baan op te gaan. Het wordt een nieuw circuit voor mij, ik vind het leuk om nieuwe circuits uit te proberen. Het ziet er leuk, snel en vloeiend uit en past echt bij mijn rijstijl. Ik kijk ernaar uit om weer op de Yamaha M1 te springen en gas te geven. We zullen zien hoe het gaat, maar ik voel me goed en wil Yamaha en het team bedanken dat ze aan mij hebben gedacht. Het zal niet makkelijk zijn, maar ik ga mijn best doen!”