Zoeken

Fabio Quartararo succesvol aan 'armpomp' geopereerd

4 mei 2021
Fabio Quartararo heeft zich op dinsdag aan zijn rechter onderarm laten opereren vanwege 'armpomp' problemen die hem het afgelopen weekend op Jerez waarschijnlijk de overwinning hebben gekost.

 

Met stomheid geslagen was Fabio Quartararo toen hij afgelopen zondag halverwege de race last van een opgepompte rechter onderarm kreeg, waardoor hij zijn leidende positie moest opgeven en uiteindelijk naar de 13e plaats zou terugvallen. 

Het was niet voor het eerst dat Quartararo last van opgepompte armen kreeg, in 2019 was hij daar ook al aan geopereerd, maar nog nier eerder had hij er op het Zuid-Spaanse circuit last van gehad. Quartararo liet de testdag op maandag schieten om thuis alle opties goed te overwegen. 

Gevraagd na de race hoe hij met dit probleem om zou gaan antwoordde Quartararo: "geen idee, ik kan deze vraag niet beantwoorden omdat mijn brein momenteel niet werkt. Ik denk teveel, dus prefereer ik om niet... ik heb mensen die er al naar de beste opties aan het kijken zijn, mijn manager, mijn beste vriend."

"Ik heb geen idee, er is ongetwijfeld iets gepland want dit is niet oké, mijn arm is niet oké. In Portugal afgelopen jaar was een ramp, maar dit jaar was het perfect. Hier (in Jerez) heb ik in mijn leven nog nooit problemen gehad, dit jaar heb ik een probleem."

"Het is iets dat ik niet begrijp, we zijn het nog steeds aan het bekijken, maar er zijn teveel opties. Mijn brein is vol mensen die me zeggen de ene kant op te gaan, de andere kant kant op te gaan. En nu ben ik het spoor bijster."

In het CH Aix en Provence ziekenhuis is de 22-jarige coureur uit Nice op dinsdag succesvol aan het Chronic Exertional Compartment Syndrome geopereerd. Volgens Yamaha zal Quartararo naar verwachting over anderhalve week weer volledig fit zijn voor zijn thuis-Grand Prix op het circuit van Le Mans. 

"Alles is prima, het enige doel is de volgende race thuis", schreef Quartararo op Twitter.