Zoeken

Dovizioso maakt switch naar DTM

8 mei 2019
Andrea Dovizioso maakt de komende een maand de switch van twee naar vier wielen. De 2017 en 2018 MotoGP vice-wereldkampioen gaat het weekend van 8 en 9 juni deelnemen aan de DTM races op Misano als gastrijder voor Audi Sport.

Het is niet voor het eerst dat een motorcoureur een uitstapje maakt naar de autosport (zo is Rossi een fervent Rally liefhebber), maar we kunnen ons niet heugen dat dit tijdens het lopende seizoen werd gedaan. Zeker niet wanneer het een titelkandidaat in de koningsklasse van de wegrace Grand Prix betreft. 

Hoofd van Audi Motorsport Dieter Gas is dan ook in z'n nopjes dat Ducati CEO Claudio Domenicalli en Ducati Corse grote baas Gigi Dall'Inga groen licht hebben gegeven voor dit uitstapje van de 33-jarige coureur uit Forlimpopoli. Volgens Gass zijn MotoGP coureurs ware helden in Italië en zal de komst van Dovizioso flink wat publiek naar de DTM races op Misano gaan trekken. 

Dieter Gass:
"Ik ben echt superblij dat we het voor elkaar hebben gekregen om een echte superster als Andrea Dovizioso te kunnen strikken als gastrijder in de DTM. MotoGP rijders zijn ware helden in Italië en Andrea woont op steenworp afstand van Misano. Hij heeft hier het afgelopen jaar de wedstrijd gewonnen en zal veel fans gaan trekken. 
We zijn nu al extreem opgewonden om te zien hoe hij het in zijn DTM debuut zal gaan doen. Dat hij tijd vrij heeft gemaakt tussen twee MotoGP races in voor het DTM is fantastisch en dat moet niet voor vanzelfsprekend worden genomen. Ik wil met name Ducati's CEO Claudio Domenicali en Luigi Dall'Inga, General Manager van Ducati Corse, danken die dit gastoptreden hebben goedgekeurd. Het is geweldig voor het DTM en voor de motorsport in het algemeen."

Met 13 Grand Prix overwinningen en 53 podiums is Andrea Dovizioso momenteel een van de meest succesvolle MotoGP coureurs. De afgelopen twee jaar eindigde DesmoDovi als vice-wereldkampioen met Ducati. Momenteel staat hij derde in het kampioenschap, op slechts drie punten van leider Marc Marquez. Met zijn DTM debuut volgt Dovizioso in de stappen van legendarische coureurs als John Surtees, Mike Hailwood en Johnny Cecotto, die allen succesvol waren op twee en vier wielen - Cecotto ook in het DTM. 

Andrea Dovizioso:
"Ik hou van auto's en voel me gelukkig om met de Audi RS 5 DTM te kunnen racen. Het is zwaar om tijd te vinden om me hiervoor voor te bereiden gedurende het MotoGP seizoen, maar ik kijk er naar uit om op zo'n hoog niveau als het DTM te kunnen rijden. De auto is fantastisch, maar het is een totaal verschillende uitdaging dan mijn Desmosedici GP en ik moet voorbereid zijn, dus heb ik al flink wat ronden in de simulator gereden voordat ik voor het eerst in de auto stapte. Misano is een speciaal circuit voor elke Italiaanse coureur en de plaats waar ik het afgelopen jaar mijn onvoorstelbare overwinning haalde, dus ben ik erg opgewonden en dankbaar voor deze kans."


De Mission Winnow Ducati MotoGP coureur deed zijn eerste ervaringen met de Audi RS 5 DTM op in Audi's Competence Center Motorsport in Neuberg a.d. Donou na afloop van de seizoensopener van het DTM. Voor zijn DTM debuut krijgt Dovizioso op 22 en 23 nog de kans om de meer dan 610 pk sterke Class 1 raceauto op het Misano World Circuit Marco Simoncelli te testen. 

Tijdens het DTM weekend vervangt Dovizioso Pietro Fittipaldi in het WRT Team Audi Sport klantenteam. De Braziliaan, die in zijn DTM debuut op Hockenheim meteen een punt wist te scoren en een nieuw DTM ronderecord zette, moet Misano laten schieten omdat dit conflicteert met de Formule 1 Grand Prix van Canada.