Zoeken

Dovizioso crasht in MX race, in ziekenhuis voor operatie sleutelbeen

28 juni 2020
Andrea Dovizioso heeft zijn linkersleutelbeen geblesseerd bij een zware crash tijdens een MX race in Italië. Teneinde weer fit te zijn voor aanvang van het seizoen zal hij onmiddelijk een operatie ondergaan.

 

Meer dan de meesten in de MotoGP focust Dovizioso zijn training op MX rijden en deed in die hoedanigheid met goedkeuring van Ducati mee aan een MX event in Faenza als onderdeel van een event voor het Emilia-Romanga regionaal MX kampioenschap. 

Tijdens de race crashte hij echter bij een jump bovenop een bult, waarbij hij zijn linkersleutelbeen dusdanige blesseerde dat een trip naar het lokale Forli ziekenhuis noodzakelijk was. 

Dovizioso heeft met specialist Prof. Porcellini geconsulteerd en besloten om zich direct in het ziekenhuis van Modena te laten opereren, teneinde weer fit te kunnen zijn voor aanvang van het MotoGP seizoen dat over 3 weken op 19 juli op het circuit van Jerez staat gepland. 

Hoewel Dovizioso zelf ervan overtuigd is dat hij weer tijdig fit zal zijn voor de openingsronde van het 2020 seizoen, zal de operatie hem wel parten spelen in de laatste voorbereidingen op het seizoen. 

De aangepaste 2020 kalender is bovendien veel krapper dan normaal gebruikelijk is, met veel back-to-back races, waardoor blessures een behoorlijke impact gaan hebben op het seizoen. Tijd om te herstellen is er dit seizoen amper tot niet.