Zoeken

Davide Brivio verlaat Suzuki MotoGP voor Renault Alpine F1

7 januari 2021
Suzuki moet het dit jaar zonder teammanager Davide Brivio doen. Nadat het nieuws gisteravond al door verschillende internationale media werd gebracht is het nieuws vanochtend door Suzuki bevestigd. Brivio verlaat Suzuki voor een rol als CEO bij Renault in het Alpine F1 team.

Na acht jaar is er een einde gekomen aan de succesvolle samenwerking tussen Davide Brivio en Suzuki, die afgelopen jaar resulteerde in Suzuki's eerste wereldtitel sinds 2000. De komst van Brivio zou de wens zijn geweest van Renault CEO Luca de Meo, die met Brivio in diens Yamaha tijd heeft samengewerkt. Meo was destijds CMO (Chief Marketing Officer) van de Fiat Group, die hoofdsponsor van het Yamaha team was. 

Davide Brivio:
“Ik kreeg plotseling een nieuwe professionele uitdaging en kans en uiteindelijk besloot ik die aan te gaan. Het is een moeilijke beslissing geweest. Het moeilijkste zal zijn om deze fantastische groep mensen te verlaten, met wie ik dit project begon toen Suzuki weer deelnam aan het kampioenschap."

"Het is ook moeilijk om afscheid te nemen van alle mensen die in de loop der jaren zijn gekomen om dit geweldige team te creëren. Ik voel me verdrietig vanuit dit oogpunt, maar tegelijkertijd voel ik veel motivatie voor deze nieuwe uitdaging - wat de sleutel was toen ik moest beslissen tussen het verlengen van mijn contract bij Suzuki of het starten van een geheel nieuwe ervaring."

“Het behalen van een MotoGP-titel is iets dat in de geschiedenisboeken van Suzuki zal blijven staan ​​en het zal altijd een speciale plaats innemen in mijn levensherinneringen. Ik wil het hele Suzuki-management van harte bedanken voor hun vertrouwen en vertrouwen in mij, dat ze sinds het begin hadden."

"Ik wil elk lid van onze MotoGP-groep in Japan en op het circuit, het hele Suzuki-netwerk en natuurlijk alle rijders die voor het team reden in deze periode bedanken, vooral Joan en Alex die een geweldig seizoen 2020 hebben achter de rug."


“Joan wereldkampioen worden was een droom die uitkwam voor mij en voor alle mensen die hard hebben gewerkt en me vergezelden op deze prachtige reis. Ik wens Team Suzuki MotoGP het beste, ik hoop dat de resultaten in de toekomst steeds beter zullen zijn en ik zal altijd een Suzuki-fan blijven. Heel erg bedankt Suzuki!"Davide Brivio won met Valentino Rossi vier wereldtitels in de MotoGP en nam de rol aan van adviseur voor Rossi en VR46 toen de negenvoudig wereldkampioen in 2010 naar Ducati overstapte, voordat hij in 2013 teammanager bij het Suzuki MotoGP team werd, dat toen na enkele jaren afwezigheid vanwege de kredietcrisis z'n comeback maakte. 

Als teammanager had Brivio de contracten van alle teamleden verlengd, inclusief die van beide rijders Alex Rins en wereldkampioen Joan Mir, maar zijn eigen contract met Suzuki liep op 31 december 2020 af, waardoor hij als vrij man een nieuw avontuur aan kon gaan.

Shinichi Sahara - Team Suzuki Ecstar Projectleider, zegt dat het een grote schok was toen Brivio zijn vertrek aankondigde. "In alle eerlijkheid, het was schokkend nieuws voor ons over het vertrek van Davide bij Team Suzuki Ecstar", aldus Sahara. "Het voelt alsof iemand een deel van mij heeft genomen, omdat ik altijd met hem heb besproken hoe ik het team en de motoren moest ontwikkelen, en we hebben lang samengewerkt." 

"In 2020 hebben we fantastische resultaten behaald ondanks de ongebruikelijke en moeilijke situatie als gevolg van Covid-19. En 2021 wordt een nog belangrijker jaar voor ons om het momentum vast te houden. Nu proberen we de beste manier te vinden om het ‘Davide-verlies’ te dekken. Gelukkig heb ik vaak dezelfde gedachten als hij, daarom is het niet zo moeilijk om de richting vast te houden die we als Team Suzuki Ecstar moeten inslaan, denk ik. We wensen hem veel succes voor de toekomst." 


Wie binnen het Suzuki MotoGP team de rol van Brivio gaat innemen is niet bekend.