Zoeken

Dani Pedrosa lange tijd uitgeschakeld

10 januari 2019
Dani Pedrosa had zich de start van 2019 ongetwijfeld anders voorgesteld. De Spaanse coureur staat de komende maanden een zwaar herstel te wachten van een complexe dubbele breuk in zijn rechter sleutelbeen, waarbij gebruik van zijn eigen stamcellen moeten worden gemaakt.

Een hersteloperatie waarbij door middel van stamcellen het weefsel rond zijn rechtersleutelbeen moet herstellen, dat staat drievoudig wereldkampioen en MotoGP legende Dani Pedrosa de komende tijd te wachten. 

Pedrosa zei dat onverwacht een dubbele breuk in zijn rechtersleutelbeen was geconstateerd en dat na de laatste breuk waarbij het sleutelbeen in drie delen was gedeeld het middelste deel niet genoeg bloed meer krijgt, waardoor er osteoporose (een medische toestand waarbij de botten broos worden als gevolg van weefselverlies) is ontstaan. 

Geen goed nieuws dus voor Pedrosa en KTM, die een streep hebben moeten trekken door het testschema voor het begin van het jaar voor de doorontwikkeling van de RC16 MotoGP machine. Gelukkig voor KTM was de eerste test van Dani Pedrosa afgelopen maand KTM een goede aftrap geweest voor de ontwikkeling van de RC16. 

Dani Pedrosa:
"Ik baal hiervan en dank KTM voor hun steun voor mijn herstel. We zijn erg enthousiast over het werk dat we doen en daarom wil ik fysiek in de beste conditie zijn om die opwindende taak te verrichten. Voor mij houdt de uitdaging nooit op."